Υποχωρούν ελαφρώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με τη παραλλαγή Όμικρον και τις επιπτώσεις να συνεχίζει να απασχολεί τους επενδυτές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωση μικρή πτώση, λιγότερο από μια μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,472 % . Η απόδοση του 30ετούς επίσης κινείται πτωτικά και διαμορφώνεται στο 1,87%.

Η αγορά ομολόγων άνοιξε ξανά τη Δευτέρα,  μετά το κλείσιμο για την παραμονή των Χριστουγέννων την Παρασκευή. Οι επενδυτές έχουν ενθαρρυνθεί από ορισμένα θετικά νέα σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι συντομεύουν τη σύστασή τους για την απομόνωση για άτομα που έχουν θετικό αποτέλεσμα σε πέντε ημέρες από 10, εάν τα άτομα αυτά δεν έχουν συμπτώματα.

Επιπλέον έρευνα από τη Νότια Αφρική έδειξε ότι οι λοιμώξεις από την Όμικρον μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανοσίας στο παλαιότερο στέλεχος Δέλτα. Άλλες μελέτες από τη Νότια Αφρική, τη Σκωτία και την Αγγλία έδειξαν επίσης ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί με την παραλλαγή του Όμικρον είχαν λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο από ότι αν είχαν προσβληθεί από άλλα στελέχη.

Τέλος, οι  εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα σχημάτισαν την εικόνα μιας σταθερής οικονομίας για τις ΗΠΑ, με τις τάσεις στους τομείς της εργασίας και των δαπανών να βελτιώνονται, με μόνο αγκάθι τον υψηλό πληθωρισμό. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές