Με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, αυξήθηκε τον Νοέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, καθώς η βελτίωση της κατάστασης στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού βοήθησε την παραγωγή αυτοκινήτων να ξεφύγει από την πρόσφατη ύφεση, αυξάνοντας τις προοπτικές για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη το τέταρτο τρίμηνο.

Όμως, όπως επισημαίνει το Reuters, ενώ οι βελτιωμένες συνθήκες παραγωγής παρέχουν κάποια ανακούφιση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, οι επίμονες παγκόσμιες ελλείψεις ημιαγωγών και οι νέοι κίνδυνοι από την παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να θολώσουν τις προοπτικές για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η εργοστασιακή παραγωγή κέρδισε 7,2% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο άλμα από το 2013, όταν έγιναν διαθέσιμα για πρώτη φορά συγκρίσιμα στοιχεία, χάρη στην αύξηση της παραγωγής μηχανοκίνητων οχημάτων και πλαστικών προϊόντων.

Αυτό σήμαινε ότι η παραγωγή αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά την αύξηση 1,8% τον Οκτώβριο και σημείωσε ταχύτερη άνοδο από το κέρδος 4,8% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή αυτοκινήτων και άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκε κατά 43,1% από τον προηγούμενο μήνα τον Νοέμβριο, επίσης ρεκόρ, ενώ η παραγωγή πλαστικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 9,5%.

Ξεχωριστά στοιχεία την Τρίτη έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 2,8% από 2,7% του προηγούμενου μήνα, ενώ ένας δείκτης που μετρούσε τη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας ήταν στο 1,15, αμετάβλητος από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...