
Ο πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων και ο υπερδιπλασιασμός τους μέσα σε 24ώρες ξεπερνώντας τις 21.000, ανατρέπει όλο τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, με τα νέα μέτρα να έρχονται όπως όλα δείχνουν νωρίτερα, πριν την αλλαγή του χρόνου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σημερινή μέρα σήμανε συναγερμό, αφού όσο περνούσε η ώρα τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας γινόταν ξεκάθαρο ότι θα φτάναμε σε έναν τέτοιο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό άλλωστε προκάλεσε και τη νέα ανατροπή στα δεδομένα.
Ρεβεγιόν σπίτια μας
Το σενάριο που υπάρχει τώρα στο τραπέζι και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην αυριανή σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να τεθούν σε εφαρμογή από αυτή την Πέμπτη στις 06:00.
Αυτό σημαίνει πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα… αλλάξουμε χρόνο στα σπίτια μας, αφού η εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι κλειστά.
Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τα επικρατέστερο σενάριο να θέλει, συγκεκριμένα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την εστίαση να κλείνει στις 22:00, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, αφού αυτή είναι η ώρα που βγαίνει ο κόσμος.
Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 είναι τα εξής:
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
- Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.
- Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
- Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα την Τετάρτη
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, έκτακτη σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα θα έχει το πρωί της Τετάρτης στις 09:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη.
Πρόκειται για την καθιερωμένη συνάντηση που έχουν κάθε εβδομάδα, ωστόσο αυτή τη φορά θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται στον απόηχο της πολύ δύσκολης κατάστασης στην χώρα μας, τόσο μετά τα 21.567 νέα κρούσματα, όσο και μετά την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, στις 12:00, η σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Μετά, θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα