Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, έκλεισε η δεύτερη συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδας του έτους. Η συμπεριφορά των μετοχών του ΟΤΕ και της Alpha Bank βοήθησαν ώστε ο Γενικός Δείκτης να κλείσει με κέρδη της τάξεως του 0,38% στις 889,29 μονάδες, αντισταθμίζοντας μάλιστα την αρνητική εικόνα της δεικτοβαρούς 3Ε, που με μόλις 290 χιλιάδες τζίρο έκλεισε με απώλειες 2,62%

Το εύρος διακύμανσης του Δέικτη ήταν στενό, περίπου 6 μονάδες, ενώ παρόμοια κινήθηκαν και οι περισσότερες μετοχές, που απλά διατήρησαν τα κεκτημένα τους.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, οι 15 έκλεισαν ανοδικές, ενώ στο σύνολο 64 έναντι 39 πτωτικών και 60 αμετάβλητων.

Στα επιμέρους, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 41,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,22 αφορούσαν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών στις μετοχές των Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Alpha και Mytilineos.

Η μετοχή του ΟΤΕ είχε την τιμητική της, καθώς κυριάρχησε τόσο από άποψη προσήμου (+2,13%) όσο και από άποψη τζίρου, στα 6 εκατ. ευρώ και χωρίς πακέτα.

Μέτρια ήταν και η συναλλακτική δραστηριότητα και στην αγορά παραγώγων, με τον μεγαλύτερο τζίρο να καταγράφεται στα ΣΜΕ των Alpha, Jumbo και ΕΤΕ.

Για τη συνέχεια, το σενάριο της προσέγγισης των 930 μονάδων είναι ανοιχτό, καθώς εκεί οριοθετείται το άνω όριο της ατασικής φάσης, με βάση την περιοχή των 858-860 μονάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News