Θετικά, αλλά και οριοθετημένα, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και βρίσκει τις δυνάμεις για να προσεγγίσει τις 900 μονάδες, οι διαθέσεις ανάλυσης ρίσκου είναι χαμηλές ακόμη για να διαπεράσει το ψυχολογικό αυτό όριο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,54% στις 898,19 μονάδες, έχοντας «επισκεφτεί» όμως νωρίτερα ακόμη και τις 900,66 μονάδες.

Η αγορά προσέγγισε ξανά το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων μετά από 14 συνεδριάσεις, αλλά δεν δείχνει διαθέσεις να το διατηρήσει και να κοιτάξει μετά το κρίσιμο επίπεδο των 910 μονάδων. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν και οι αναλυτές σήμερα, θα περιμένει να δει πως διαμορφώνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά την εορταστική περίοδο και εάν αυτή οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα την οικονομική δραστηριότητα.

Ο παράγοντας Ομικρον

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα. Μάλιστα η Όμικρον μπορεί να  ξαναμολύνει το ίδιο άτομο τέσσερις και πέντε φορές, ενώ μεταδίδει μία – δύο ημέρες πριν από τα συμπτώματα και μία – δύο ημέρες μετά τα συμπτώματα. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν να «υπάρχει μία πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μπορούμε να δούμε και θανάτους, όσο αυξάνονται τα κρούσματα».

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το +2,39% της Aegean συντηρείται, με τις Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΟΛΠ και ΟΤΕ να πλαισιώνουν τους αναοδικούς τίτλους με τα επίσης σημαντικά κέρδη τους.

Θετικά λειτουργούν και οι Jumbo, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Motor Oil, Βιοχάλκο και ΔΕΗ. Αντίθετα, αρνητικά επιδρούν με τις ήπιες απώλειες τους οι Εθνική και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών