Πιο κοντά στις 900 μονάδες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως επανέρχεται από την εορταστική ανάπαυλα με χαμηλούς, όπως ήταν αναμενόμενο, συναλλακτικούς ρυθμούς, έχοντας όμως την υποστήριξη και των ευρωπαϊκών αγορών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,67% στις 899,32 μονάδες.

Αν και η αγορά έχει διανύσει ήδη 43 εβδομάδες συσσώρευσης, οι θετικές εκτιμήσεις δεν λείπουν από τη Λ. Αθηνών, ειδικά όταν παρά τις αναταράξεις του Δεκεμβρίου, ο γενικός δείκτης κατάφερε να διατηρήσει την επαφή με τις 900 μονάδες. Βέβαια, δεν λείπουν και οι αρνητικές εκτιμήσεις, που θέτουν στο επίκεντρο την εξέλιξη στο μέτωπο του κορονοϊού και τον εγχώριο πληθωρισμό, αλλά και την αβεβαιότητα ως προς την σοβούσα ενεργειακή κρίση.

Τεχνικά όμως, ο γενικός δείκτης πρέπει να διαπεράσει τις 930 μονάδες, οι οποίες παραμένουν το άνω όριο της μεσοπρόθεσμης ατασικής φάσης, με τον στόχο στις 1.040 να είναι ανοιχτός και τη βάση των 858-860 μονάδων να στέκει το σημαντικότερο οχυρό της. Εάν εκλείψουν κάποιοι από τους παραπάνω αρνητικούς καταλύτες πιθανό ένα ανοδικό ξέσπασμα καλύψει τον στόχο συντομότερα από το αναμενόμενο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean ξεχωρίζει με το +2,08% που καταγράφει, όπως και οι ΓΕΚ Τέρνα, EUrobank, Alpha Bank, ΟΤΕ και Τιτάνας, οι οποίοι καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Θετικά λειτουργούν και οι περισσότεροι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες