Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Βοστώνης αναζητά έναν νέο διευθυντή διαχείρισης προϊόντων για το Project Hamilton, το τρέχον πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Ο νέος διευθυντής θα εργαστεί για να «προωθήσει τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την κατασκευή, διαχείριση και δοκιμή λογισμικού για την περαιτέρω κατανόηση του ψηφιακού νομίσματος…[και] θα συνεχίσει τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία ενός υποθετικού ψηφιακού νομίσματος γενικού σκοπού», αναφέρει η σχετική αγγελία.

Σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Ψηφιακών Νομισμάτων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), η Fed της Βοστώνης ερευνά την τεχνολογία CBDC από τον Αύγουστο του 2020.

Το έργο είχε αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο έως τρία χρόνια. Τον Σεπτέμβριο, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Boston Fed, Τζιμ Κούνχα είπε ότι τα αρχικά στάδια του έργου είχαν «βασικά ολοκληρωθεί», αλλά η αναζήτηση νέου διευθυντή σηματοδοτεί ότι το έργο απέχει πολύ από το τέλος.

Παράλληλα με το Digital Dollar Project – με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορικών Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) Κρις Τζιανκάρλο – το Project Hamilton είναι μια από τις πολλές προσπάθειες μεγάλης κλίμακας για την ανάπτυξη και τη δοκιμή ενός CBDC στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News