Απαιτείται ένα ισχυρότερο ρυθμιστικό και εποπτικό πλαίσιο για να διασφαλιστεί ότι τα stablecoins είναι μια ασφαλής μορφή πληρωμής, αλλά δεν θα πρέπει απαραίτητα να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τις τράπεζες, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της Federal Reserve, Κρίστοφερ Γουόλερ.

«Το ρυθμιστικό και εποπτικό πλαίσιο για τα stablecoin θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους συγκεκριμένους κινδύνους που θέτουν αυτές οι ρυθμίσεις – άμεσα, πλήρως και στενά», δήλωσε ο Γουόλερ κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού συνεδρίου που διοργάνωσε η Fed του Κλίβελαντ.

«Αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα την επιβολή του πλήρους εγχειριδίου τραπεζικών κανόνων, το οποίο εν μέρει προσανατολίζεται προς τις δανειοδοτικές δραστηριότητες και όχι τις πληρωμές», πρόσθεσε.

Τα Stablecoins, είναι ψηφιακά νομίσματα, με αξία συνδεδεμένη με πιο παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως το δολάριο ΗΠΑ ή τα εμπορεύματα και αποτελούν μέρος μιας ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς.

Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες από κάποια άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, να χρησιμοποιηθούν ως κύρια μορφή πληρωμής.

Ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής είπε ότι διαφωνεί με ορισμένες από τις συστάσεις που έγιναν νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε μια έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Προέδρου για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές, η οποία κάλεσε το Κογκρέσο να ρυθμίσει τους εκδότες σταθερών νομισμάτων όπως οι τράπεζες.

Ο Γουόλερ είπε επίσης ότι ενώ θα ήταν εντάξει με την ιδέα οι τράπεζες να μπορούν να εκδίδουν τραπεζικές καταθέσεις και stablecoin, διαφωνεί με την ιδέα ότι μόνο οι τράπεζες θα πρέπει να μπορούν να εκδίδουν stablecoins.

Ο αξιωματούχος της Fed πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να είναι δύσπιστος για την ανάγκη για ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας ή CBDC, επειδή υπάρχει ήδη «πραγματική και ταχεία καινοτομία» στον χώρο πληρωμών.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διερευνά εάν θα πρέπει να εκδώσει μια ψηφιακή έκδοση του δολαρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα έρευνα για το θέμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto