Η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας (BCB) σχεδιάζει να ξεκινήσει πιλοτικά την κυκλοφορία ψηφιακού νομίσματος (CBDC) έως το 2022, δήλωσε ο πρόεδρος της BCB Ρομπέρτο ​​Κάμπος Νέτο.

Όπως μετέδωσε το τοπικό μέσο ενημέρωσης Estadao, η BCB είπε στη Γερουσία της Βραζιλίας ότι σχεδίαζε να κυκλοφορήσει την τελική έκδοση ενός ψηφιακού real το 2024, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έκανε ο Fabio Araujo, οικονομικός σύμβουλος της BCB, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νομισματική αρχή θα διενεργήσει αρχικές δοκιμές στο 2022.

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας έχει επίσης συζητήσει ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως επενδυτικού μέσου, δήλωσε επίσης ο Κάμπος Νέτο, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το [Crypto] έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει ακόμη και τους εθνικούς λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι έχει γίνει ένα σχετικό επενδυτικό μέσο», σημείωσε ο Campos Neto, προσθέτοντας ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων επηρεάζουν τα μεγέθη των εισαγωγών της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με την BCB, οι Βραζιλιάνοι έχουν ήδη αποκτήσει 4,27 δισεκατομμύρια δολάρια κρυπτονομισμάτων μέχρι στιγμής το 2021. Τον Αύγουστο, ο Κάμπος Νέτο είπε ότι οι Βραζιλιάνοι κατείχαν συνολικά περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto