Ευχάριστη έκπληξη από τα στοιχεία για την ανεργία στη Γερμανία, με την περσινή χρονιά να «κλείνει» με καλύτερη από την αναμενόμενη εικόνα για την αγορά εργασίας παρά την απειλή της Όμικρον.

Συγκεκριμένα η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 23.000 στα 2,4 εκατ. το Δεκέμβριο. Πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη πτώση από τις 15.000 που ανέμεναν οι αναλυτές με αποτέλεσμα ο δείκτης της ανεργίας να κατέβει στο 5,2%, που είναι το χαμηλότερο νούμερο από το Μάρτιο του 2020.

Βέβαια η πορεία ανάκαμψης είχε ξεκινήσει από τους προηγούμενους μήνες, όμως είναι σημαντικό πως συνεχίστηκε μέχρι και τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, παρά την κάθετη αύξηση στα κρούσματα και την επαναφορά αρκετών μέτρων.

Συγκριτικά με το Δεκέμβριο του 2020, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 400.000 γεγονός που ικανοποίησε την αγορά για τα περιθώρια αντίστασης της αγοράς εργασίας, που δείχνει να κρατά καλά παρά την αύξηση των κρουσμάτων.

Σημειωτέον πως η ανεργία στην κυριότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης είχε εκτοξευτεί έως το 6,4% τον Ιούνιο του 2020, όμως η κυβέρνηση δρομολόγησε σημαντικά μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας. Μάλιστα, το πρόγραμμα αναστολών ουσιαστικά κάλυψε οικονομικά περίπου έξι εκατομμύρια εργαζομένους, από τους οποίους περίπου 710.0000 παρέμειναν σε καθεστώς προστασίας μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή