Η έλλειψη χρήσιμων αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps), έχει αποτελέσει την τροχοπέδη στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος του Cardano (ADA). Οι επικριτές του υποστηρίζουν πως ενώ έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες από τότε που η αλυσίδα απέκτησε λειτουργικότητα έξυπνου συμβολαίου (μετά την αναβάθμιση Alonzo), ως τεχνολογία εντοπίζεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Input Output (IO) Charles Hoskinson κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής στο τέλος του 2021, ο Hoskinson δήλωσε ότι ένα τεράστιο οικοσύστημα DeFi αρχίζει να εμφανίζεται. Πράγματι, δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της εν λόγω ζωντανής ροής, το Cardano αποκτά την πρώτη του εύχρηστη DeFi dApp.

Το MuesliSwap, το οποίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο DeFi Lama, κυκλοφόρησε στις 2 Ιανουαρίου και επί του παρόντος έχει συνολική κλειδωμένη αξία (TVL) $845.000, αντιπροσωπεύει το 100% του λειτουργικού οικοσυστήματος του Cardano DeFi. Το MuesliSwap είναι ένα DEX με λειτουργία launchpad που εκτελείται επίσης στο blockchain Bitcoin Cash.

Το Cardano DeFi είναι επίσημα εδώ

Από τότε που κυκλοφόρησε η αναβάθμιση Alonzo στις 12 Σεπτεμβρίου, το οικοσύστημα Cardano δέχεται πίεση, ώστε να αναπτυχθεί. Εκατοντάδες έργα σε DEX, πορτοφόλια, DeFi, meme coins, stablecoins, oracles και NFT εντοπίζονται στα σκαριά.

Πολλοί υπέθεσαν ότι το SundaeSwap, ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο (DEX) θα ήταν το πρώτο χρησιμοποιήσιμο DeFi dApp, δεδομένου του ότι το δικτύου ήταν υπό δοκιμή. Ωστόσο, το DEX δεν είναι έτοιμο για την κυκλοφορία του στο mainnet, όπως επίσης το Ergo και το Liqwid. Προς έκπληξη όλων, το MuesliSwap αποτελεί πλέον το πρώτο πλήρως ενεργό έργο επί του Cardano blockchain.
Δυστυχώς το Cardano κατατάσσεται στην 78η θέση από 87 blockchain που αναφέρονται στο DeFi Lama, τοποθετώντας το πάνω από ελάχιστα γνωστές αλυσίδες, όπως οι Ubiq, Hoo και Liquidchain.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ethereum με TVL $158 δισεκατομμύρια στην δεύτερη το Terra, με αξία κλειδωμένη $20 δισεκατομμύρια. Όπως είναι προφανές, το Cardano έχει ‘ένα βουνό να σκαρφαλώσει’, ώστε να αποκτήσει τον τίτλο του “Ethereum-killer”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News