Τα αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται ισχυρές πιέσεις εν μέσω ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς καθίστανται οι μελλοντικές ταμειακές αγορές ακριβότερες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περισσότερο από 1%, ενώ ο Shanghai composite στην ηπειρωτική Κίνα έχασε 1,02% για να κλείσει στις 3.595,18 μονάδες. Ο Shenzhen Component υποχώρησε 1,795% στις 14.525,76 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε απώλειες 1,18% στις 2.953,97 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έχασε 0,32%, κλείνοντας στις 7.565,80 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε 0,1% υψηλότερα στις 29.332,16 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 2.039,27 μονάδες.

Οι μετοχές της Tencent στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά 4,36%, ενώ ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα εκχωρήσει το 2,6% των μετοχών του στη Sea Limited. Οι εξελίξεις αυτές επηρέασαν τις μετοχές άλλων κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας, με τη Meituan να υποχωρεί 9,93% ενώ η Kuaishou έχασε 6,64%. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε κατά 4,24%.

Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή αγοράς της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμα σε μονάδες των Alibaba, Bilibili και Tencent για ακατάλληλη αναφορά των συμφωνιών. Η ρυθμιστική αρχή του κυβερνοχώρου της χώρας ανακοίνωσε επίσης προσχέδια κανόνων που επηρεάζουν τις εφαρμογές για κινητά, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ελέγχου ασφάλειας για εκείνες με λειτουργίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Αυτές οι κινήσεις ήρθαν να προστεθούν στο ήδη αρνητικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει η αυξήσεις στις αποδόσεις των ομολόγων. Οι μετοχές τεχνολογίας, των οποίων τα μελλοντικά κέρδη είναι λιγότερο ελκυστικά για τους επενδυτές όταν οι αποδόσεις είναι υψηλότερες, τείνουν να επηρεάζονται αρνητικά όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές