Το Bitcoin θα συνεχίσει να παίρνει μερίδιο αγοράς από τον χρυσό ως μέρος της ευρύτερης υιοθέτησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθιστώντας περισσότερο πιθανό το σενάριο που βλέπει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να ξεπερνά τα 100.000 δολάρια.

Αυτό υποστηρίζουν αναλυτές της Goldman Sachs Group, υπογραμμίζοντας ότι η κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin είναι λίγο κάτω από τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό αντιπροσωπεύει το μερίδιο 20% της αγοράς «αποθήκης αξίας», η οποία αποτελείται από Bitcoin και χρυσό. Η αξία του χρυσού που είναι διαθέσιμος για επένδυση εκτιμάται στα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν το μερίδιο του Bitcoin στην αγορά αποθήκης αξίας επρόκειτο «υποθετικά» να αυξηθεί στο 50% τα επόμενα πέντε χρόνια, η τιμή του θα αυξανόταν σε λίγο πάνω από 100.000 δολάρια σε μια σύνθετη ετήσια απόδοση 17% ή 18%, υπογραμμίζει ο Ζαχ Παντλ, συν- επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής FX και EM της Goldman Sachs.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε περίπου 46.000 δολάρια την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, μετά από άνοδο περίπου 60% πέρυσι. Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κατά αγοραία αξία σημείωσε ρεκόρ σχεδόν 69.000 dol;aria τον Νοέμβριο και έχει αυξηθεί περισσότερο από 4.700% από το 2016.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Bitcoin αναφέρεται εδώ και πολύ καιρό ως ψηφιακός χρυσός. Και τα «χαρακτηριστικά» που αποδίδονται στον χρυσό τείνουν να ισχύουν και για το Bitcoin: Δεν πληρώνει τόκους ή μερίσματα και δεν μιμείται την απόδοση πιο παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι υποστηρικτές λένε ότι το Bitcoin, όπως και ο χρυσός, χρησιμεύει ως προστασία ενάντια στη συστημική κατάχρηση νομισμάτων fiat.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto