Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων δεν επηρέασε μόνο τις αγορές στην Ασία, αλλά ανακόπτει το ανοδικό μομέντουμ σήμερα και στην Ευρώπη, καθώς προμηνύουν μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Ειδικότερα, πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με οριακές απώλειες, αν ακι οι περισσότεροι κλάδοι του βρίσκονται σε θετικό έδαφος εκτός από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα μέσα ενημέρωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, την υγειονομική περίθαλψη και τα τρόφιμα και ποτά.

Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,18% στις 7.492 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,15% στις 16.182 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.325 μονάδες.

Η πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων επηρεάζει όλες τις αγορές παγκοσμίως, καθώς διαμορφώνει τα επιτόκια δανεισμού για στεγαστικά δάνεια και πολλά άλλα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια. Η αύξηση του κόστους δανεισμού επηρεάζει και τις ταμειακές ροές των περισσοτέρων κλάδων, άρα και τα μεγέθη τους.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αγορές σήμερα αναμένουν τα τελικά στοιχεία PMI για τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο και στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές