Κάτω από τα 80 δολάρια έπεσε το πετρέλαιο σήμερα Τετάρτη, μετά τη χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ+ να συνεχίσει και τον Φεβρουράριο την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, με τους επενδυτές να αξιολογούν ταυτόχρονα τον αντίκτυπο από τη ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent μειώθηκαν κατά 18 σεντς, ή 0,23%, στα 79,82 δολάρια το βαρέλι έως τις 9.45 το πρωί, της Τετάρτης, ενώ το WTI υποχώρησε 23 σεντς, ή 0,3% και διαμορφώθηκε στα 76,76 δολάρια.

Ερωτηματικά

Ενώ ο ΟΠΕΚ+ αύξησε τον στόχο παραγωγής του, είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτεί να τον πετύχει, καθώς μέλη του οργανισμού, όπως η Νιγηρία, η Αγκόλα και η Λιβύη, αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αυξήσουν την παραγωγή, επισημαίνουν αναλυτές της Barclays, τους οποίους επικαλείται το Reuters.

«Ο ΟΠΕΚ+ υιοθέτησε την επιλογή της ελάχιστης (πολιτικής) αντίστασης, καθώς διατηρεί την πορεία προς την απόφαση της αύξησης της παραγωγής, αλλά η πραγματική αύξηση στη προσφορά είναι πιθανό να είναι πολύ μικρότερη, αναλόγως της επίδρασης της Όμικρον στη ζήτηση», αναφέρουν.

Η τράπεζα αναμένει ότι οι τιμές του Brent θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 80 δολάρια το βαρέλι το 2022.

Αύξηση αμερικανικών αποθεμάτων

Τα στοιχεία που δείχνουν μια απότομη άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα επηρέασαν επίσης τις τιμές.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Δεκεμβρίου, ανανακοίνωσε χθες Τρίτη το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API). Τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές