
Η κινεζική ρυθμιστική αρχή αρμόδια για τον κυβερνοχώρο αποφάνθηκε ότι οι προγραμματιστές που πρόκειται να λανσάρουν εφαρμογές οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη θα πρέπει να υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμα βήμα του Πεκίνου στον έλεγχο και την παρακολούθηση της πληροφορίας στο ήδη αυστηρά ελεγχόμενο κινεζικό διαδίκτυο. Πάντως, παραμένει ασαφές εάν η συγκεκριμένη οδηγία θα αφορά λειτουργίες ή τεχνολογίες.
Ουσιαστικά με την τελευταία οδηγία της πολιτικά πανίσχυρης CAC (Cyberspace Administration of China) τίθεται ένα περίγραμμα ελέγχου στο πώς οι δημιουργοί των εφαρμογών θα πρέπει να λειτουργούν. Έτσι, «οι πάροχοι εφαρμογών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το λογισμικό που αναπτύσσουν σε δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια ή θα διαταράσσουν τη δημόσια τάξη».
Ειδική αδειοδότηση θα πρέπει να παρέχεται και στις εφαρμογές που παρέχουν καθαρά ενημερωτικό περιεχόμενο.
Ήδη από την περασμένη χρονιά η Κίνα αυστηροποίησε τις ρυθμίσεις που αφορούσαν τον εγχώριο τεχνολογικό τομέα, τόσο σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας όσο και σε επίπεδο αντί-μονοπωλιακών πρακτικών.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η νέα οδηγία ουσιαστικά συγκεντρώνει σε ένα «πακέτο» όλους τους προηγούμενους σχετικούς νόμους και ρυθμίσεις.
Παρόλα αυτά αρκετά σημεία είναι εντελώς νέα. Για παράδειγμα, η οδηγία που θέλει οι δημιουργοί εφαρμογών να διαθέτουν ισχυρή ασφάλεια δεδομένων, ενώ πέρυσι είχε νομοθετηθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ένα ακόμα ιδιαίτερο σημείο είναι η απαίτηση οι χρήστες των εφαρμογών να κάνουν sign up στις εφαρμογές χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους στοιχεία και όχι ψευδώνυμα.
Η CAC ανακοίνωσε τέλος ότι οι παραπάνω προτάσεις είναι ανοικτές σε δημόσια διαβούλευση, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του έτους χωρίς όμως να δίνεται συγκεκριμένη ημερομηνία.


Latest News

Σε ποια σημεία της πόλης βρίσκουν οι άνθρωποι την ευτυχία
Μια ανάλυση των tweets μέσω γεωγραφικής ετικέτας αποκαλύπτει μια σειρά συναισθημάτων, ανάλογα με το πού βρίσκεστε σε μια πόλη

Γιατί καταρρέουν Apple, Amazon, Alphabet- Φωτεινές εξαιρέσεις Microsoft και Meta
Κόλαφος τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακίνωσαν οι τρεις κολοσσοί της τεχνολογίας

Νέο app κινητού βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση εγκεφαλικού
Η εφαρμογή βιντεοσκοπεί το πρόσωπο και το σώμα, χρησιμοποιώντας αισθητήρες και αλγόριθμους για να εντοπίσει ενδείξεις όπως το «κρέμασμα» του προσώπου προς τη μία πλευρά, το μούδιασμα του χεριού ή το μπέρδεμα της ομιλίας

Η μετοχή της Alphabet «καταρρέει» - Κόλαφος τα οικονομικά της αποτελέσματα
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 13,62 δισεκατομμύρια δολάρια, από 20,64 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα χρόνο νωρίτερα

Ανακαλύφθηκε νέο είδος άμορφου πάγου - Η «περίεργη» σύσταση
Τα μόριά του δεν έχουν οργανωμένη κρυσταλλική μορφή όπως του συνηθισμένου πάγου

Απίστευτη απάτη με ψεύτικα email – Τι πρέπει να κάνετε
Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ονόματα οργανισμών και υπηρεσιών, όπως το gov.gr, ή και από τράπεζες προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους

Τεχνητή νοημοσύνη: Απάντησε στο ερώτημα πώς μπορεί να λυθεί το Κυπριακό
Εδώ και έναν μήνα και κάτι, viral έχει γίνει ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που, ούτε-λίγο ούτε πολύ, έχει μια απάντηση σε ό,τι το ρωτήσεις.

Apple: Παραιτήθηκε η κορυφαία σχεδιάστρια προϊόντων - Γιατί δεν θα αντικατασταθεί
Αλλαγή πορείας για μια εταιρεία για την οποίαν η αισθητική είχε μετατραπεί σε κάτι σαν θρησκεία

Σε διαρκείς συζητήσεις με εταιρείες για διείσδυση σε νέες αγορές η Real Consulting
Ανακοίνωση κατόπιν δημοσιεύματος για προχωρημένες συζητήσεις με κυπριακή εταιρεία

Profile Software: Παροχή πλατφόρμας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Το RiskAvert προσφέρει την δυνατότητα στην τράπεζα να επωφεληθεί από μια ενιαία και ευέλικτη πλατφόρμα λειτουργίας