Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Καλιφόρνια θα κληθούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους τουλάχιστον 15 δολάρια την ώρα από τον Ιανουάριο.

Κι αυτό είναι ένα ορόσημο που προσπαθούν να επιτύχουν οι εργαζόμενοι στα fast food από το 2012. Ωστόσο, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Επικαλούμενοι το υψηλό κόστος ζωής του κράτους και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, πιέζουν για περισσότερα.

Ο ακτιβιστής και επενδυτής Τζο Σάνμπεργκ χρηματοδοτεί την προσπάθεια συγκέντρωσης αρκετών υπογραφών στην Καλιφόρνια, ώστε να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές για πρόεδρος των ΗΠΑ, και πιέζει για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 18 δολάρια την ώρα για όλες τις επιχειρήσεις έως το 2026.

Το επόμενο έτος, 26 πολιτείες των ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον θα αυξήσουν τους κατώτατους μισθούς τους, αλλά μόνο η Καλιφόρνια και κάποιες περιοχές της Νέας Υόρκης θα επιβάλλουν ωρομίσθιο τουλάχιστον 15 δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση από ειδικούς μισθοδοσίας στο Wolters Kluwer Legal & Regulatory US

Ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι θα δουν πιο ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους επειδή οι εργοδότες τους επέλεξαν να αυξήσουν το κατώτατο όριο των αποδοχών τους μόνοι τους.

Η σφιχτή αγορά εργασίας είχε ως αποτέλεσμα πολλές εταιρείες, από τράπεζες μέχρι λιανοπωλητές και πιτσαρίες, να αυξήσουν τους μισθούς για ωρομίσθιους για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν προσωπικό.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που ο μέσος μισθός των εργαζομένων σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ αυξήθηκε πάνω από 15 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Οι μισθοί αυξήθηκαν 4,2% για τους 12 μήνες που έληξαν τον Σεπτέμβριο του 2021, διαπίστωσε η BLS.

Άλλοι εργοδότες έχουν ήδη ξεπεράσει το σημείο αναφοράς των 15 δολαρίων. Η Amazon έχει πληρώσει το εργατικό της δυναμικό τουλάχιστον 15 δολάρια την ώρα από το 2018 και άρχισε να προσφέρει νέες προσλήψεις με κατά μέσο όρο 18 δολάρια την ώρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Costco αύξησε τον κατώτατο μισθό της στα 17 δολάρια την ώρα τον Οκτώβριο. Οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης του λιανοπωλητή χειροτεχνίας Hobby Lobby θα κερδίζουν τουλάχιστον 18,50 $ την ώρα από την 1η Ιανουαρίου. Η T-Mobile πληρώνει το εργατικό δυναμικό των 75.000 ατόμων τουλάχιστον 20 $ την ώρα. Και η Bank of America έχει δεσμευτεί να πληρώνει τους ωρομίσθιους 25 δολάρια την ώρα μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή