Την ενίσχυση της δεξαμενής των κονδυλίων για τα μπόνους των στελεχών σχεδιάζει η Bank of America, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός αμερικανικών τραπεζών σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τα μπόνους του 2021, μετά τη δύσκολη και φτωχή λόγω πανδημίας προηγούμενη χρονιά.

Το 2020 αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο, με τη μείωση των εσόδων και των κερδών να αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις και τράπεζες να μειώσουν τις δαπάνες τους και να προχωρήσουν ακόμη και σε απολύσεις. Μάλιστα, ειδικά η πτώση στα μπόνους για τους ομίλους της Wall Street είχε κυμανθεί στο 25% με 30%.

Με δεδομένη την ανάκαμψη που έφερε το 2021 σε όλους τους τομείς, οι διοικήσεις θέλουν να επιβραβεύσουν το προσωπικό και δη, τα στελέχη προχωρώντας σε σημαντική αύξηση των μπόνους.

Μόλις τον περασμένο μήνα, τόσο η Goldman Sachs όσο και η JPMorgan Chase ανακοίνωσαν σχέδια για την ενίσχυση της δεξαμενής των μπόνους κυρίως προς τα στελέχη των επενδυτικών τμημάτων κατά 40% και 50% αντιστοίχως. Το ίδιο ετοιμάζεται να πράξει και η Bank of America με ενίσχυση των μπόνους για τα ανώτατα στελέχη κατά τουλάχιστον 40%, δεδομένου πως οι πωλήσεις και οι δραστηριότητες κατέγραψαν άνοδο άνω του 30%.

Σε ανάλυση της, το Νοέμβριο, η συμβουλευτική Johnson Associates Inc. είχε προβλέψει πως τα επίπεδα των μπόνους για τα «χρυσά» στελέχη κυρίως των επενδυτικών τραπεζών θα εκτοξευτούν στο υψηλότερο σημείο τους από το 2009!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή