Η αγορά των ομολόγων θα μπορούσε και πάλι να δώσει τον ρυθμό στην πορεία των αγορών, αφού η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων πυροδότησε ένα ασταθές ξεκίνημα στις μετοχές για τη νέα χρονιά.

Ειδικότερα, για την αμερικανική κεφαλαιαγορά, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται βασικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό, ενώ ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να καταθέσει την Τρίτη ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, η οποία καλείται να αξιολογήσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για μία ακόμα θητεία.

Η ακρόαση για τον διορισμό της Λαέλ Μπρέιναρντ στη θέση της αντιπροέδρου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. .

Η εβδομάδα σηματοδοτεί επίσης την έναρξη της περιόδου κερδών του τέταρτου τριμήνου με ανακοινώσεις από τις μεγάλες τράπεζες JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo την Παρασκευή.

«Ο πληθωρισμός και η Fed συνεχίζουν να είναι το θέμα την επόμενη εβδομάδα, αλλά πιστεύω ότι ανυπομονούμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα κερδών», δήλωσε στο CNBC ο Λίο Γκροχόφσκι, επικεφαλής επενδύσεων της BNY Mellon Wealth Management.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα καλό τρίμηνο και μια καλή χρονιά για κέρδη, γι′ αυτό είμαστε γενικά αισιόδοξοι για τις προοπτικές για κέρδη».

Ο Γκροχόφσκι είπε επίσης ότι οι αγορές θα επικεντρωθούν κυρίως στις ακροάσεις Πάουελ και Μπρέιναρντ, στον δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη και στον δείκτη τιμών παραγωγού την επόμενη μέρα.

«Νομίζω ότι δεν είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι τα κέρδη γίνονται η πρώτη σελίδα και η νομισματική πολιτική της Fed γίνεται η δεύτερη σελίδα», είπε.

Οι μετοχές είχαν μια δύσκολη πρώτη εβδομάδα του 2022, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν τόσο λόγω των υψηλών προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων της Fed όσο και της άποψης ότι η παραλλαγή Όμικρον οδεύει προς κορύφωση μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές