Την υιοθέτηση κριτηρίων μηδενισμού των εκπομπών άνθρακα στη διαμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής κάλεσε την Κίνα να δρομολογήσει ο πρώην αντιπρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ζου Μιν, μιλώντας σήμερα σε οικονομικό φόρουμ στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, o κ. Ζου Μιν επεσήμανε πως ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κίνας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πλήρως τη στρατηγική σημασία του μηδενισμού του άνθρακα, τόσο τις ευκαιρίες όσο και τα ρίσκα που προκύπτουν από τη μετάβαση στη νέα εποχή μειωμένων ρύπων. Μάλιστα κάλεσε την Κίνα να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να «χτίσει» ένα νέο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα μηδενικού αποτυπώματος, ειδικά σε μια εποχή που η μία μετά την άλλη οι διεθνείς κεντρικές τράπεζες προχωρούν στην υιοθέτηση πράσινων κριτηρίων στη διαμόρφωση της στρατηγικής τους.

Θυμίζουμε πως η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει προχωρήσει σε βήματα που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της χώρας για μηδενισμό των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2060. Ανάμεσα στα βήματα αυτά ανακοινώθηκε η χορήγηση φτηνών δανείων σε επιχειρήσεις καθαρής ενέργειας και ΑΠΕ, όπως και για τη χρήση καθαρότερων ενεργειακών πηγών από εταιρείες και κλάδους. Επίσης, ανακοίνωσε τη δρομολόγηση τουλάχιστον 200 δισ. γουάν (ήτοι 31 δισ. δολάρια) για τη χρηματοδότηση με πολύ ευνοϊκούς όρους projects απολιγνιτοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή