Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑΡωσίας για την ασφάλεια που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν τομείς στους οποίους οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να συμφωνήσουν.

«Δεν πιστεύω ότι θα δούμε οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο CNN.

«Υπάρχει μια οδός διαλόγου και διπλωματίας για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ορισμένες από αυτές τις διενέξεις και να αποφύγουμε την αντιπαράθεση. Η άλλη οδός είναι αυτή της αντιπαράθεσης και των μαζικών συνεπειών για τη Ρωσία, αν ανανεώσει την επίθεσή της στην Ουκρανία. Βρισκόμαστε στο σημείο να δούμε ποια οδό είναι έτοιμος να πάρει ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε ακόμη ο Μπλίνκεν προς το CNN.

Οποιαδήποτε κίνηση για την επίλυση των ζητημάτων, τόνισε, θα πρέπει να γίνει σε αμοιβαία βάση.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως η Ουάσιγκτον ζητάει διευκρινίσεις από τους αξιωματούχους του Καζακστάν σχετικά με το γιατί χρειάστηκαν να καλέσουν δυνάμεις ασφαλείας υπό τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν την εσωτερική αναταραχή, ενώ κατήγγειλε τη διαταγή για πυρά χωρίς προειδοποίηση εναντίον των ταραχοποιών, που εξέδωσε η κυβέρνηση του Καζακστάν.

«Η διαταγή να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση, στο βαθμό που υφίσταται, είναι λάθος και θα πρέπει να ακυρωθεί», τόνισε ο Μπλίνκεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας