Κάτω από το όριο των 40.000 δολαρίων υποχώρησε σήμερα το Bitcoin, φτάνοντας έτσι στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και πάνω από πέντε μήνες

Συγκεκριμένα, το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα κινείται αυτή την ώρα στα 39.827 δολάρια, αν και νωρίτερα είχε φτάσει έως και στα 39.558 δολάρια, που ήταν και το κατώτερο επίπεδο του από τις αρχές Αυγούστου.

Πρόκειται για πτώση της τάξεως του 5% που μεταφράζεται σε υποχώρηση άνω του 40% σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που κατέγραψε στις 10 Νοεμβρίου.

Συνολικά από την είσοδο του 2022, οι απώλειες του ανέρχονται σε 12% που σηματοδοτούν και την χειρότερη αρχή για νέα χρονιά για το Bitcoin από την εποχή της δημιουργίας του.

Το bitcoin, όπως και ευρύτερα η αγορά των κρυπτονομισμάτων, εμφανίζεται επηρεασμένο από την προοπτική ταχύτερης απόσυρσης των μέτρων στήριξης από τη Federal Reserve και την πρόωρη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, ίσως και μέσα στο Μάρτιο.

Σε σημερινή ανάλυση της η Goldman Sachs υποστήριξε πως «βλέπει» συνολικά τέσσερις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων μέχρι τα τέλη του 2022 και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας έτσι μια «γερακίσια» στροφή για τη κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. Είναι χαρακτηριστικό πως η Goldman σε προηγούμενη εκτίμηση της έκανε λόγο για τρεις αυξήσεις μέσα στη χρονιά.

Πραγματικά, σύμφωνα με το δείκτη FedWatch Tool της CME Group, οι επενδυτές της Wall Street έχουν προεξοφλήσει μια πρώτη μετριοπαθή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης το Μάρτιο, με ποσοστό πιθανότητας 73%. Πρόκειται για νέο άλμα για το δείκτη πιθανοτήτων που μόλις την περασμένη εβδομάδα και πριν τη δημοσίευση της νέας έκθεσης για την απασχόληση βρισκόταν στο 61%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα