Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως διόρισε τον γάλλο οικονομολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, Πιέρ Ολιβιέ Γκουρενσά, νέο επικεφαλής οικονομολόγο του Ταμείου. Ο κ. Γκουρενσά διαδέχεται την Γκίτα Γκόπινατ, η οποία εντάσσεται στη διοικητική ομάδα του ΔΝΤ αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Πιέρ Ολιβιέ θα είναι μαζί μας ως ο επόμενος επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου. Φέρνει ένα εκπληκτικό ιστορικό υποτροφιών και πνευματικής ηγεσίας σε μακροοικονομικούς τομείς κρίσιμους για τη δουλειά μας – από τις παγκόσμιες ανισορροπίες και τις ροές κεφαλαίων στη σταθερότητα του διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος και πιο πρόσφατα, στις οικονομικές πολιτικές για την εποχή της πανδημίας» δήλωσε ηεπικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Το ΔΝΤ αναφέρει πως ο κ. Γκουρενσά, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ το 2003 και έχει θητεύσει κατά το παρελθόν στα Πανεπιστήμια Πρίνστον και Στάνφορντ, θα αναλάβει καθήκοντα με μερική απασχόληση στις 24 Ιανουαρίου και κατά αποκλειστικότητα την 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή