Με τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτεί πλέον συγκεκριμένες, ισχυρές συσκευές εξόρυξης που συνήθως κοστίζουν χιλιάδες δολάρια – αλλά υπάρχουν ασυνήθιστοι τρόποι με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν χρήματα χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν εξειδικευμένες συσκευές.

Η εξόρυξη ξεκίνησε ως μια απλή εργασία χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα υπολογιστικής ισχύος. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός έχει γίνει πολύ πιο ακριβή, ωθώντας τους ερασιτέχνες ανθρακωρύχους να αναζητούν μερικές νέες μεθόδους εξόρυξης.

Ένα από αυτά είναι η χρήση του Norton 360 antivirus. Το δημοφιλές προϊόν προστασίας από ιούς κυκλοφόρησε το Norton Crypto , μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να εξορύξουν κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή τους όταν είναι αδρανής.

Όπως επισημαίνει το cryptonews.com, η δυνατότητα περιορίζεται σε συσκευές που πληρούν ορισμένες απαιτήσεις, όπως να διαθέτουν τουλάχιστον 2 GB RAM και επεξεργαστή 1 GHz.

Προς το παρόν, το Norton Crypto υποστηρίζει μόνο την εξόρυξη ethereum (ETH) . Η πλατφόρμα δημιουργεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι Ethereum για τους χρήστες και στη συνέχεια το κρυπτογραφεί και το αποθηκεύει στο cloud.

«Θα εξετάσουμε πιθανώς την προσθήκη άλλων νομισμάτων στο μέλλον», είπε η Norton.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με μια αναφορά του CNBC, ο Κρις Αλέσι, ο οποίος ήταν ο πρώτος έμπορος ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ουισκόνσιν και κάνει κάθε είδους μηχανική με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, άρχισε να εξορύσσει κρυπτονομίσματα  με το Tesla του το 2018.

«Μου αρέσει ο ηλεκτρισμός. Μου αρέσει να κάνω ζάπινγκ, να κατασκευάζω πράγματα. Μου δίνεις έναν ηλεκτρικό κινητήρα, σου δίνω ένα τελικό προϊόν», είπε ο Αλέσι, ο οποίος έχει δοκιμάσει την εξόρυξη Bitcoin (BTC) συνδέοντας μια εφαρμογή εξόρυξης απευθείας στην μπαταρία του αυτοκινήτου του ενώ χρησιμοποιεί έναν μετατροπέα ισχύος για να ρυθμίσει την τάση της ηλεκτρικής μπαταρίας του Tesla.

Ο Σιράι Ράβαλ είναι ένας ακόμη ιδιοκτήτης Tesla που χρησιμοποιεί το Tesla Model 3 του 2018 για την εξόρυξη κρυπτογράφησης. Ο Ράβαλ είπε ότι όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν στο αποκορύφωμά τους το 2021, κέρδιζε έως και 800 δολάρια τον μήνα.

Ο Γουίτ Γκιμπς, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Compass , ενός παρόχου υπηρεσιών εξόρυξης bitcoin, εξήγησε ότι είναι απολύτως εφικτό να χρησιμοποιηθεί ένα Tesla για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

«Οι μηχανισμοί είναι όλοι εκεί. Έχετε μια πηγή ρεύματος, έχετε χώρο, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ψύξη. Υπάρχει σίγουρα αρκετή ισχύς που παρέχεται από την μπαταρία για να ενεργοποιήσετε ένα ASIC και να το λειτουργήσετε», εξήγησε ο Γκιμπς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto