Πρόβλεψη για την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη που έχει βιώσει η αμερικανική οικονομία εδώ και δεκαετίες έκανε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, παρά το γεγονός ότι ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός θα υποχρεώσει τη Federal Reserve σε διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων.

«Θα έχουμε την καλύτερη ανάπτυξη που έχουμε δει ποτέ αυτή τη χρονιά, ίσως την υψηλότερη από την Μεγάλη Ύφεση» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της JPMorgan, μιλώντας στο CNBC. Μάλιστα, κατά τη γνώμη του και η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλή.

Η πορεία αυτή θα έρθει παρά το γεγονός πως η εκτίναξη του πληθωρισμού θα αναγκάσει τη Fed να αντιδράσει ανεβάζοντας τα επιτόκια ίσως περισσότερο και από ότι περιμένουν οι επενδυτές.

«Είναι πιθανόν ο πληθωρισμός να είναι χειρότερος από ότι νομίζουμε, οπότε θα αυξήσουν τα επιτόκια περισσότερο από ότι ο κόσμος νομίζει» τόνισε ο κ. Ντίμον. Μάλιστα, για το λόγο αυτό ξεκαθάρισε πως δεν θα εκπλαγεί αν δει τέσσερις(!) αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

«Εάν είμαστε τυχεροί, η Fed θα κατεβάσει τους ρυθμούς και θα έχουμε μια ομαλή προσγείωση» σχολίασε.

Θυμίζουμε πως η πλειονότητα των αναλυτών «βλέπει» τρεις αυξήσεις των επιτοκίων, όμως εσχάτως έχει φουντώσει η συζήτηση για τέσσερις αναπροσαρμογές των επιτοκίων, ξεκινώντας ήδη από τον ερχόμενο Μάρτιο. Τέσσερις αυξήσεις προέβλεψε,  σε σημείωμα της σήμερα, και η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή