Σε πολύ υψηλά επίπεδα μπορεί να παραμείνουν οι τιμές των commodities για αρκετά χρόνια ακόμη, κάτι για το οποίο η αγορά και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν, σύμφωνα με προειδοποίηση της BlackRock Inc.

«Βλέπουμε πολύ ισχυρή ζήτηση που θα κρατήσει τις τιμές σε πολύ, πολύ καλά επίπεδα για τους παραγωγούς για αρκετά ακόμη χρόνια μελλοντικά, θα μπορούσαμε να πούμε και για δεκαετίες» επεσήμανε, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, η Έβυ Χάμπρο της BlackRock. Μάλιστα, κατά την ίδια οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου είναι μάλλον υποτιμημένες σε σχέση με τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων και άρα έχουν σημαντικά περιθώρια ανοδικής πορείας.

Οι πρώτες ύλες και τα μέταλλα, όπως βέβαια και οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ την περσινή χρονιά, καθώς τα μεγάλα πακέτα στήριξης αναζωπύρωσαν τη βιομηχανική δραστηριότητα και ενίσχυσαν τα επίπεδα κατανάλωσης. Παράλληλα η μετάβαση προς πρασινότερες επιλογές, όπως η ηλεκτροκίνηση, δημιούργησε μια αυξημένη ζήτηση για συγκεκριμένα μέταλλα όπως ο χαλκός, το λίθιο, το κοβάλτιο και το νικέλιο.

Η τάση αυτή δεν αναμένεται να καταλαγιάσει σύντομα, καθώς ειδικά στο μέτωπο της πράσινης οικονομίας οδεύουμε πως ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα σημαντικών επενδύσεων. Γεγονός που θα κρατήσει φυσικά ψηλά και τις τιμές.

Οι προβλέψεις της BlackRock ουσιαστικά συμφωνούν με τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει τις προηγούμενες ημέρες και έτεροι διεθνείς αναλυτές και επενδυτικές τράπεζες. Την περασμένη εβδομάδα η Goldman Sachs υποστήριξε πως ο σούπερ-κύκλος των commodities έχει τη δυνατότητα να διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές