
Σε πολύ υψηλά επίπεδα μπορεί να παραμείνουν οι τιμές των commodities για αρκετά χρόνια ακόμη, κάτι για το οποίο η αγορά και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν, σύμφωνα με προειδοποίηση της BlackRock Inc.
«Βλέπουμε πολύ ισχυρή ζήτηση που θα κρατήσει τις τιμές σε πολύ, πολύ καλά επίπεδα για τους παραγωγούς για αρκετά ακόμη χρόνια μελλοντικά, θα μπορούσαμε να πούμε και για δεκαετίες» επεσήμανε, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, η Έβυ Χάμπρο της BlackRock. Μάλιστα, κατά την ίδια οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου είναι μάλλον υποτιμημένες σε σχέση με τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων και άρα έχουν σημαντικά περιθώρια ανοδικής πορείας.
Οι πρώτες ύλες και τα μέταλλα, όπως βέβαια και οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ την περσινή χρονιά, καθώς τα μεγάλα πακέτα στήριξης αναζωπύρωσαν τη βιομηχανική δραστηριότητα και ενίσχυσαν τα επίπεδα κατανάλωσης. Παράλληλα η μετάβαση προς πρασινότερες επιλογές, όπως η ηλεκτροκίνηση, δημιούργησε μια αυξημένη ζήτηση για συγκεκριμένα μέταλλα όπως ο χαλκός, το λίθιο, το κοβάλτιο και το νικέλιο.
Η τάση αυτή δεν αναμένεται να καταλαγιάσει σύντομα, καθώς ειδικά στο μέτωπο της πράσινης οικονομίας οδεύουμε πως ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα σημαντικών επενδύσεων. Γεγονός που θα κρατήσει φυσικά ψηλά και τις τιμές.
Οι προβλέψεις της BlackRock ουσιαστικά συμφωνούν με τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει τις προηγούμενες ημέρες και έτεροι διεθνείς αναλυτές και επενδυτικές τράπεζες. Την περασμένη εβδομάδα η Goldman Sachs υποστήριξε πως ο σούπερ-κύκλος των commodities έχει τη δυνατότητα να διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία.


Latest News

Οι προβολείς της Wall στις αναδυόμενες αγορές
Θεσμικοί αλλά και μικροεπενδυτές αναζητούν κέρδη στις αναδυόμενες αγορές

Ποιοι θα «κυνηγήσουν» τους πρωταθλητές του 2023
Οι απολογισμοί έχουν ήδη γίνει, με τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήδη να αποκαθιστά μεγάλο μέρος της τρίμηνης πτώσης του

Σε υψηλά έτους Dow Jones και S&P 500, «αγνόησαν» τον Πάουελ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, προσπάθησε σήμερα να διαψεύσει τις προσδοκίες της αγοράς για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων

Η παγκόσμια οικονομία στον ιστό της αβεβαιότητας
Από τη Γάζα ως την Βόρεια Κορέα ο πλανήτης «βράζει» με τις πολεμικές συρράξεις να ξεσπούν μετά η μία μετά την άλλη

Ο Πάουελ εκτινάσσει το Bitcoin στα 39.000 δολάρια
Συνέχιση του ράλι βλέπουν οι αναλυτές

Επέλαση των αρκούδων στο χαρτοφυλάκιο 60/40 - Ρεκόρ 30 ετών στις αποδόσεις
Τι αναφέρει έκθεση της Bank of America

Με το «δεξί» στον Δεκέμβριο οι ευρωαγορές
Ανάσα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Σύγχυση στους traders από την απόφαση του ΟΠΕΚ - -Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο στα 100 δολ.
Η απόφαση του πετρελαϊκού καρτέλ προκαλεί προβληματισμό στην αγορά

Συνέχισε την «αθόρυβη» ανάβαση το ΧΑ
Το ΧΑ κατάφερε τη τρίτη στη σειρά θετική εβδομάδα

Εν αναμονή του Πάουελ η Wall Street
Η αγορά αναμένει να ακούσει τι θα πει ο πρόεδρος της Federal Reserve, ο οποίος θα μιλήσει στο Spelman College