Στα πάνω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά σταθεροποιήθηκε η τιμή του χρυσού την Τρίτη, καθώς το πολύτιμο μέταλλο ευνοήθηκε από την υποχώρηση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ και αναζητούν στοιχεία για τη σύσφιξη της πολιτικής της FED.

Έτσι, η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,1% και διαμορφώθηκε σε 1.803,20 δολάρια η ουγγιά στις 09:47 ώρα ΕΤ .Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα 1.804 δολάρια.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, η υποχώρηση του δολαρίου αλλά και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων,  παρέχουν στήριξη στην τιμή του χρυσού, εξηγεί ο Τζίμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Ωστόσο, η αγορά του χρυσού θα αντιδράσει αρνητικά σε περίπτωση που τα σχόλια του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έχουν απρόσμενο γερακίσιο τόνο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι επενδυτές θα στραφούν στο δολάρια και στα ομόλογα, σημειώνει.

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούν την Τρίτη με το βλέμμα στραμμένο στην κατάθεση του Πάουελ, Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας. 

Ο Πάουελ έχει δεσμευτεί «να αποτρέψει την παγίωση του υψηλότερου πληθωρισμού», σύμφωνα με σχόλια που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να διαμορφωθεί σε 5,4% σε ετήσια βάση το μήνα Δεκέμβριο, έναντι 4,9% το Νοέμβριο.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 22,47 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε κέρδη 0,1% στα 940,54 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.905,68 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές