Υπό έλεγχο συντηρεί προς ώρας τις πιέσεις του το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και κινείται κάτω από τις 950 μονάδες, δείχνει να μπορεί να υψώσει αναχώματα στις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,85% στις 947,66 μονάδες, με τον τζίρο εμφανώς χαμηλότερα, καθώς δεν ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ μετά από τρεις ώρες διαπραγμάτευσης.

Το γεγονός ότι οι συναλλαγές έριξαν ρυθμό σε μια συνεδρίαση πτωτική εκλαμβάνεται από τους εγχώριους αναλυτές ως «παύση» στο ανοδικό κρεσέντο, γεγονός που συνήθως είναι θετικό. Άλλωστε, οι παύσεις αυτές είναι καλοδεχούμενες σε μια αγορά που χρειάζεται να αφομοιώνει τα επίπεδα που κατακτά, πόσο μάλλον δε όταν αυτά είχαν χαθεί προ επτά ετών.

Την ίδια ώρα, το ΧΑ σαφώς θα περιμένει το βράδυ για το εάν η Fitch επιβεβαιώσει τις προσδοκίες ορισμένων αναλυτών και κάνει ποδαρικό με αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, θέτοντας πλέον την ελληνική οικονομία στην τελική ευθεία για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης ανοίγει το χορό των αναβαθμίσεων και είναι δεδομένο ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα δείξουν αν η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της το τραύμα της χρεοκοπίας – έπειτα μετά από 12 χρόνια – και θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα που απώλεσε μετά τον Απρίλιο του 2010, όταν και η Αθήνα προσέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ χάνει 2,31%, με τις Aegean, ΟΤΕ, Λάμδα, Jumbo, Εθνική, Eurobank, Motor Oil και Βιοχάλκο να ακολουθούν με σημαντική πτώση. Ήπιες είναι οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους