On-chain δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης ‘CryptoQuant’ αποκαλύπτουν ότι στις 11 Ιανουαρίου, 29.371 Bitcoin (BTC) βγήκαν εκτός των ανταλλακτηρίων και άρα εκτός προσφοράς. Η εκροή αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί έως σήμερα, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το ιστορικό υψηλό των εκροών συνοδεύει μία βραχυπρόθεσμη αισιοδοξία, καθώς το BTC παρουσιάζει μία σταδιακή ανάκαμψη και διατηρείται πάνα από τα $42.000, την στιγμή της καταγραφής. Η διαγραμματική του εικόνα αποτελεί μια διαφορετική τροπή των γεγονότων από την ευρέως προβλεπόμενη βύθιση στα $30.000, με τους επενδυτές να αγοράζουν σε τιμές άνω των $40.000.

Διάγραμμα netflow ανταλλαγής Bitcoin. Πηγή: CryptoQuant

Ο Samson Mow, Διευθύνων Σύμβουλος της Blockstream ανέφερε: «Οι όγκοι είναι λεπτοί. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά μπορεί να κινηθεί εύκολα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Δεδομένου ότι είχαμε ήδη μια μεγάλη κίνηση προς τα κάτω και όλοι αγοράζουν σαν να μην υπάρχει αύριο, θα έλεγα ότι η επόμενη κίνηση είναι ανοδική».

Τα δεδομένα του CryptoQuant παρακολουθούν συνολικά 21 ανταλλακτήρια. Την περασμένη εβδομάδα, ξεχωριστά στοιχεία επικεντρώθηκαν σε αυτό που ένας αναλυτής περιέγραψε ως «τρελή» ανισορροπία μεταξύ των bids και των asks, υποδεικνύοντας ότι οι αρκούδες άρχισαν επιτέλους να κουράζονται από τις πωλήσεις.

Οι αγοραστές γίνονται πιο τολμηροί

Οι spot αγοραστές ήταν προηγουμένως η κύρια ομάδα που δεν συμμετείχε στην αγορά BTC – επί των τότε τρεχουσών τιμών -, κάτι που αυτή την φορά έχει αναστραφεί.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Cointelegraph, οι miners συνεχίζουν να προσθέτουν στα αποθέματά τους BTC με αυξανόμενο ρυθμό φέτος, με τους μακροπρόθεσμους κατόχους να είναι σταθεροί στην απόφασή τους να μην πουλήσουν.

Υπογραμμίζοντας μια ανοδική τάση στην αναλογία αγοράς/πώλησης του αγοραστή Bitcoin, ο συνεργάτης της CryptoQuant IT Tech αποκάλυψε μια παρόμοια κατάσταση που εκτυλίσσεται στις αγορές παραγώγων. Η μέτρηση αναφέρεται στην αναλογία όγκου αγορών και πωλήσεων από τους χρήστες σε πλατφόρμες παραγώγων. Τιμές κάτω από το 1 υποδηλώνουν μία πτωτική τάση, και ενώ αυτό συμβαίνει αυτήν τη στιγμή, η κίνηση είναι ανοδική.

Σε μια από τις αναρτήσεις «Quicktake», η IT Tech της CryptoQuant συνοψίζει: «Αν διασταυρωθεί το 1, τότε θα πρέπει να έχουμε ξανά θετικό αίσθημα (Bullish sentiment) και ευκαιρία για αντιστροφή της τάσης των τιμών (price trend reversal)».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News