Πράσινη στροφή για τον Ινδό μεγιστάνα και πλουσιότερο (σύμφωνα με το Forbes) άνθρωπο της Ασίας, Μουκές Αμπάνι, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως ο πολυσχιδής κολοσσός του θα επενδύσει περίπου 80,6 δισ. δολάρια σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα project της Reliance Industries, που θα αναπτυχθούν μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια θα επικεντρωθούν κυρίως στη δυτική Ινδία και δη, στην επαρχία Γκουτζαράτ (που τυγχάνει να είναι και η γενέτειρα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι) με στόχο την πράσινη ενεργειακή ανάβαθμιση της χώρας, αλλά και τη δημιουργία ενός εκατ. νέων θέσεων εργασίας.

Από αυτά ξεχωρίζει η δημιουργία ενός νέου εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση υδρογόνου ύψους περίπου 67,7 δισ. δολαρίων, όπως και η δημιουργία ενός νέου πάρκου ηλιακών πάνελ.

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός Μόντι έχει αναπτύξει ένα νέο όραμα για την πράσινη μετάβαση της Ινδίας και ο ίδιος ο Αμπάνι υποστήριξε πως τα σχέδια του έρχονται σε συνέχεια της εθνικής αυτής στρατηγικής.

Πραγματικά, από πέρυσι ειδικά, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλη την χώρα, με αποτέλεσμα τα project ανανεώσιμων πηγών να διπλασιαστούν σε σχέση με τα επίπεδα του 2015. Παρόλ’ αυτά η Ινδία βρίσκεται ακόμη πίσω στην επίτευξη των διεθνών περιβαλλοντολογικών στόχων για τη μείωση των ρύπων και δη, της προσπάθειας για την απολιγνιτοποίηση δεδομένου πως σχεδόν το 70% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας εξακολουθεί να προέρχεται από μονάδες λιγνίτη.

Η ίδια η Reliance, ως ένας από τους ισχυρότερους ομίλους της Ινδίας, με επενδύσεις σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από τα ενεργειακά έως τις τηλεπικοινωνίες και το λιανεμπόριο, βρίσκεται σε ισχυρή θέση να οδηγήσει την μετάβαση της οικονομίας προς πιο πράσινες επιλογές.

Πάντως, πέρα από τις επενδύσεις σε πράσινα έργα, η εταιρεία σκοπεύει να δαπανήσει επιπλέον 1 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση των δικτύων 5G και άλλα 406 εκατ. δολάρια για το λιανεμπόριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green