Mικτές τάσεις επικράτησαν στα χρηματιστήρια του Περσικού Κόλπου τη Δευτέρα, με την Σαουδική Αραβία να επεκτείνει τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων και να κλείνει στο υψηλότερο 15ετίας.

Ο δείκτης TASI της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε άνοδο 0,5%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2006. Η μεγαλύτερη τράπεζα του βασιλείου, η Saudi National Bank, έκλεισε με άνοδο 1,4% και η Saudi Telecom Company με κέρδη 1,8%.

Οι τιμές του πετρελαίου, βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου, παραμένουν σταθερά υψηλές. Ο ΟΠΕΚ+ χαλαρώνει σταδιακά τις περικοπές παραγωγής που εφαρμόστηκαν όταν η ζήτηση κατέρρευσε το 2020, ωστόσο, πολλοί μικρότεροι παραγωγοί δεν μπορούν να αυξήσουν την προσφορά, ενώ άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν προχωρούν σε αύξηση της παραγωγής λόγω κορωνοϊού.

Ο δείκτης QSI  του Κατάρ έκλεισε με άνοδο 0,3%, με την Qatar National Bankμε να ηγείται των κερδών και να κλείνει με άνοδο 2,4%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 10% στα ετήσια καρά κέρδη λόγω της αύξησης των δανείων. Στον αντίποδα η Qatar Islamic Bank έκλεισε με απώλειες  1,2%, παρά το γεγονός ότι ανέφερε αύξηση στα ετήσια κέρδη.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν γύρω από τις εξελίξεις στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, σχολίασε ο Γουέλ Μακάρεμ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Exness. Συμπληρώνει ότι «Οι αγορές στην περιοχή έχουν επίσης δει τους επενδυτές να κινούνται για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μετά από αρκετές αυξήσεις τις τελευταίες ημέρες».

Ο δείκτης DFMGI του Ντουμπάι σημείωσε πτώση 0,7%, καθώς η Emirates NBD Bank κατέγραψε απώλειες 2,3% και η Emirates Integrated Telecommunications 1,2%.

Τρία φορτηγά καυσίμων εξερράγησαν, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι τη Δευτέρα, σε μια επίθεση που η ομάδα Χούτι της Υεμένης είπε ότι έγινε βαθιά μέσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το κίνημα των Χούθι εξαπολύει συχνά διασυνοριακές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία, αλλά έχει αναλάβει λίγες τέτοιες επιθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις οποίες οι αρχές των Εμιράτων αρνήθηκαν.

Ο  δείκτης FTFADGI του Άμπου Ντάμπι έκλεισε με πτώση 0,1%, μετά την είδηση ​​της έκρηξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές