Σημαντικές είναι οι απώλειες που σημειώνει η Wall Street σήμερα, καθώς δέχεται πιέσεις αφενός από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και αφετέρου από την μεγάλη πτώση της Goldman Sachs.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,49% στις 35.378 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,33% στις 4.600 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 1,64% στις 14.650 μονάδες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή της Goldman Sachs σήμερα, καθώς υποχωρεί κατά 4%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου 2021 υποχώρησαν, λόγω της αδύναμης συναλλακτικής δραστηριότητας. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους κοινούς μετόχους, υποχώρησαν στα 3,81 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 4,36 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επίσης, η Microsoft χάνει 2,5% μετά την ανακοίνωση ότι θα αποκτήσει την Activision Blizzard σε ένα deal ύψους 68,7 δισ. δολαρίων αποκλειστικά σε μετρητά. Η μετοχή της Activision Blizzard σημειώνει άλμα 37%.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και το ουκρανικό σε συνδυασμό με την προετοιμασία των επενδυτών για το ενδεχόμενο πιο επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ασκούν πιέσεις στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών το πρωί της Τρίτης, ξεπερνώντας το 1,83%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street