Η Bank of America, το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, έχει προβλέψει ότι το Solana θα μπορούσε να γίνει η «Visa του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων».

Σύμφωνα με τον Alkesh Shah, αναλυτή στην Bank of America, η απλότητα του Solana, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και τις χαμηλότερες χρεώσεις, το κάνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές και  του επιτρέπει να συνεχίσει να ανταγωνίζεται το Ethereum (ETH).

Το SOL, το εγγενές νόμισμα του Solana blockchain, ήταν ένα από τα περιουσιακά στοιχεία με τις καλύτερες επιδόσεις του περασμένου έτους. Το περιουσιακό στοιχείο είδε την τιμή του να αυξάνεται πάνω από 4.000% το 2021 και επί του παρόντος αποτελεί το πέμπτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης.

Ενώ το Ethereum ήταν κυρίαρχο στο DeFi και στον χώρο των NFT ως το πιο χρησιμοποιούμενο blockchain, γνώρισε έντονο ανταγωνισμό από αντίμαχούς του, όπως το Solana, οι οποίοι διαθέτουν υψηλότερη ταχύτητα και χαμηλότερες προμήθειες συναλλαγών. Τα προβλήματα αυτά είναι κομβικής σημασίας και θα μπορούσαν να οδηγήσουν το ETH στο να χάσει την κυριαρχία του από πρωτόκολλα με δυνατότητα έξυπνων συμβολαίων, όπως τα Terra, Avalanche και Solana.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Bank of America εγκρίνει άλλα blockchain πέραν του Ethereum. Μόλις πρόσφατα, η τράπεζα γνωμοδότησε ότι το Avalanche δίκτυο παρέχει μια αξιόπιστη εναλλακτική στο Ethereum για πρωτόκολλα DeFi, NFT και άλλες δραστηριότητες.

Γιατί το Solana ξεχωρίζει μεταξύ των αντιπάλων του;

Πολλοί αναλυτές και λάτρεις των κρυπτονομισμάτων έχουν χαρακτηρίσει τον Solana ως «δολοφόνο του Ethereum». Ενώ το blockchain  δεν είναι τόσο αποκεντρωποιημένο και απόρθητο έναντι επιθέσεων, πληθώρα χρηστών υποστηρίζει ότι θα είναι το blockchain που θα ανατρέψει το Ethereum.

Ο Sam Bankman-Fried, Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του, δήλωσε ότι το Solana έχει μια «πραγματική ευκαιρία» να γίνει κυρίαρχο blockchain, λόγω των δυνατοτήτων κλιμάκωσής του. Παράλληλα, το Solana χρησιμοποιεί μηχανισμούς proof-of-stake και proof-of-history, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του Ethereum, που εξακολουθεί να εξαρτάται από το ενεργοβόρο μηχανισμό proof-of-work. Αυτό σημαίνει ότι μια μέση συναλλαγή στο Solana blockchain είναι όχι μόνο ταχύτερη, αλλά και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από δύο αναζητήσεις Google μαζί.

Ήδη, ο αριθμός των έργων DeFi και NFT που εκτελούνται στο blockchain του έχει ξεπεράσει τα 400, με το ιστορικό υψηλό σε συνολική κλειδωμένη αξία άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News