H ενίσχυση της ζήτησης κυρίως για καθαριστικά προϊόντα εν μέσω πανδημίας σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών έφεραν βελτιωμένες επιδόσεις για την Procter & Gamble κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Μάλιστα, ο κολοσσός των καταναλωτικών ειδών προχώρησε και σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του για τις συνολικές πωλήσεις της χρονιάς!

Για το δ’ τρίμηνο οι πωλήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας του Tide, των Gillete και του Vicks αυξήθηκαν άνω του αναμενόμενου κατά 6%, με τα κέρδη ανά μετοχή να ανεβαίνουν στα 1,66 δολάρια ανά μετοχή από τα 1,47 δολάρια πέρυσι, καθώς το καταναλωτικό κοινό προχώρησε σε μεγαλύτερες αγορές προϊόντων για το σπίτι και κυρίως προϊόντα καθαρισμού λόγω της απειλής της Όμικρον.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι οργανικές πωλήσεις στα είδη υγιεινής εκτινάχθηκαν κατά 20%!

Η αναπροσαρμογή αυτή οδήγησε την εταιρεία να αναθεωρήσει προς τα πάνω και τις συνολικές προβλέψεις της για τη χρονιά, με ακόμη πιο ισχυρές πωλήσεις και κέρδη.

Συγκεκριμένα, οι συνολικές πωλήσεις για το δημοσιονομικό έτος 2022 εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά 4-5%, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για άνοδο ύψους 2-4%. Αντιστοίχως τα κέρδη ανά μετοχή θα βελτιωθούν κατά 3-6%, παρά την πίεση που ασκούν οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και η αύξηση του μεταφορικού κόστους κατά 300 εκατ. δολάρια λόγω των εμποδίων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή