Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα κέρδη τετάρτου τριμήνου για την Morgan Stanley, ωθώντας την μετοχή της υψηλότερα μια μέρα μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν συνολικά οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Goldman Sachs.

Τα κέρδη ανήλθαν σε 3,7 δισ. δολάρια ή 2,01 δολάρια ανά μετοχή, συγκριτικά με τα 3,4 δισ. ή 1,81 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στα επίπεδα αυτά κινήθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανάμεναν τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,91 δολάρια.

Όμως, τα συνολικά έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν ελαφρά κάτω από το προβλεπόμενο, στα 14,5 δισ. δολάρια αντί των 14,6 δισ. που αναμένονταν.

Σε κάθε περίπτωση ο απολογισμός του 2021 ήταν ιδιαίτερα θετικός με τα συνολικά έσοδα της χρονιάς να διαμορφώνονται στα 59,8 δισ. δολάρια, από 48,8 δισ. δολάρια το 2020. «Το 2021 αποδείχτηκε μια εκπληκτική χρονιά» συμφώνησε χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις του, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Γκόρμαν.

H επενδυτική τράπεζα θεωρείται από τις πλέον ωφελημένες του κύματος των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά και νέων δημόσιων εγγραφών, που κυριάρχησε στην αμερικανική αγορά και όχι μόνο τους προηγούμενους μήνες, με τις αμοιβές που έλαβε για τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες να διασφάλισαν την επιστροφή της σε υψηλά επίπεδα κερδοφορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή