Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές στην Κίνα αυτή τη στιγμή είναι το ψηφιακό πορτοφόλι γιουάν της κεντρικής τράπεζας: 261 εκατομμύρια μεμονωμένοι χρήστες (σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις), περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού, έχουν δημιουργήσει πορτοφόλια e-CNY μέχρι στιγμής και έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας 87,5 δισεκατομμυρίων γιουάν (13,78 δισεκατομμύρια δολάρια) με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος fiat, δήλωσε ο Zou Lan, επικεφαλής χρηματοοικονομικών αγορών στη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα εφαρμόζει πιλοτικά τη χρήση του ψηφιακού γιουάν σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Αν και το πορτοφόλι e-CNY είναι πλέον διαθέσιμο στα κινεζικά καταστήματα, μόνο οι χρήστες σε μια λίστα πιλοτικών πόλεων και στον χώρο Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων μπορούν πραγματικά να εγγραφούν, να συμπληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να ξοδέψουν το εικονικό νόμισμα σε ένα από τα 8 εκατομμύρια «πιλοτικά σενάρια».

Για να ανταλλάξουν μετρητά σε e-CNY, οι χρήστες θα πρέπει να μετακινήσουν χρήματα από μία από τις εμπορικές τράπεζες που είναι εξουσιοδοτημένες από το PBOC για τη λειτουργία και την κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος.

Όσον αφορά τη σχέση του με τις δημοφιλείς υπηρεσίες πληρωμών της Κίνας, η PBOC ανέφερε ότι το e-CNY υποτίθεται ότι «συμπληρώνει» αντί να αντικαθιστά το WeChat Pay και το Alipay. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να υποστηρίξει την ανωνυμία για συναλλαγές μικρής αξίας όπως και τα φυσικά μετρητά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή