Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται για το ψηφιακό γιουάν, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πιλοτική χρήση σε διάφορες επαρχίες της χώρας.

Μέχρι σήμερα το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας (CBDC) έχει χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή συναλλαγών αξίας 62 δισεκατομμυρίων γιουάν (9,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

Όπως γράφει το Reuters, αξιωματούχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) δήλωσε την Τετάρτη ότι 140 εκατομμύρια άνθρωποι άνοιξαν μέχρι στιγμής πορτοφόλια για το ψηφιακό γιουάν, ή «eCNY».

Ο Mu Changchun, γενικός διευθυντής του ινστιτούτου ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, είπε στο συνέδριο Fintech Week του Χονγκ Κονγκ ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο έμποροι μπορούν πλέον να δεχτούν πληρωμές χρησιμοποιώντας πορτοφόλια eCNY.

Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί 10 εκατομμύρια εταιρικοί λογαριασμοί, ανέφερε το Bloomberg .

Τα στοιχεία συγκρίνονται με αυτά στα τέλη Ιουνίου, όταν υπήρχαν 34 εκατομμύρια μεμονωμένοι και εταιρικοί χρήστες πορτοφολιών eCNY που είχαν πραγματοποιήσει συναλλαγές αξίας 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;