Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες κινήθηκαν σε θετικά εδάφη, με τον Nasdaq μάλιστα να φτάνει ακόμη και το +2%, τελικά την τελευταία ώρα το κλίμα άλλαξε απότομα και η Wall Street έκλεισε στο «κόκκινο».

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,90% στις 34.714 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,11% στις 4.482 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,30% στις 14.154 μονάδες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης σήμερα ήταν ο κλάδος των αεροπορικών, με την United Airlines να χάνει 1%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του δ΄3μηνου του 2021 θα επηρεαστούν από την κλιμάκωση της παραλλαγής Omicron του Covid 19. Στον αντίποδα, η Travelers σημείωσε κέρδη 4% και η American Airlines ενισχύθηκε κατά 1,2%, με τις δύο να ανακοινωνουν αποτελεσματα καλύτερα του αναμενομένου.

Απώλειες 1% σημείωσε και η Ford Motor, με την αγορά να διορθώνει τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα για το μερίδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Jefferies πάντως υποβάθμισε το ράλι που σημείωσε η εταιρεία το 2021, αναφέροντας ότι το +130% δεν αποτυπώνει τις προοπτικές της βιομηχανίας.

Στα μάκρο της ημέρας, αναπάντεχη άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς έφτασαν τις 286.000, σημειώνοντας έτσι αύξηση κατά 55.000. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διαταραχές που σχετίζονται με τον ιό να παρεμποδίζουν τουλάχιστον προσωρινά την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street