Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τις πτωτικές συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, με στηρίγματα κυρίως από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,34% στις 35.148 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,50% στις 4.555 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 1,10% στις 14.488 μονάδες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης σήμερα είναι ο κλάδος των αεροπορικών, με την United Airlines να χάνει 1%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του δ΄3μηνου του 2021 θα επηρεαστούν από την κλιμάκωση της παραλλαγής Omicron του Covid 19. Στον αντίποδα, η Travelers σημειώνει κέρδη 4% και η American Airlines ενισχύεται κατά 1,2%, με τις δύο να ανακοινωνουν αποτελεσματα καλύτερα του αναμενομένου.

Απώλειες 2,5% σημειώνει και η Ford Motor, με την αγορά να διορθώνει τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα για το μερίδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Jefferies πάντως υποβάθμισε το ράλι που σημείωσε η εταιρεία το 2021, αναφέροντας ότι το +130% δεν αποτυπώνει τις προοπτικές της βιομηχανίας.

Στα μάκρο της ημέρας, αναπάντεχη άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς έφτασαν τις 286.000, σημειώνοντας έτσι αύξηση κατά 55.000. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διαταραχές που σχετίζονται με τον ιό να παρεμποδίζουν τουλάχιστον προσωρινά την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street