Χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια στις πιέσεις να λάβουν διαστάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο καταφέρνει να διατηρείται στη ζώνη των 950 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,22% στις 953,74 μονάδες, με τη συναλλακτική όμως δραστηριότητα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Τόσο… όσο είναι οι αγοραστικές παρεμβάσεις που παρατηρούνται στο ταμπλό σήμερα, δηλαδή τόσο όσο να ανακόψουν τις πιέσεις και να μην χάσει ο γενικός δείκτης τα επίπεδα. Αλλά τόσο όσο να μην αναληφθεί περαιτέρω ρίσκο σε ένα περιβάλλον που είναι ναρκοθετημένο από τις διεθνείς αναταράξεις, τις οποίες σαφώς και δεν μπορούν να αγνοούν οι “παροικούντες” της Λ. Αθηνών.

Οι πραγματικές αντοχές

Και μπορεί το ΧΑ από την έναρξη του 2022 να έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή στις αναταράξεις που παρατηρούνται στις δυτικές αγορές, αλλά εάν μια ραγδαία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve φαίνεται παγκόσμια αναταραχή (όπως έγινε το 2013 – 2014), τότε ουδείς μπορεί να εκτιμήσει ποιες είναι οι πραγματικές αντοχές της ελληνικής αγοράς σε ένα τέτοιο σενάριο. Επομένως, η στρατηγική των επιφυλακτικών και προσεκτικών ανοδικών κινήσεις στην παρούσα κρίνεται αναμενόμενη, μέχρι να είναι το διεθνές τοπίο περισσότερο ξεκάθαρο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Βιοχάκο και Jumbo ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ θετικές είναι και οι παρουσίες των Coca Cola, Alpha Bank, Εθνικής και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα όμως οι Motor Oil, Eurobank, ΔΕΗ, Λάμδα, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα, αντισταθμίζουν σημαντικά την ανοδική κίνηση των δεικτοβαρών τίτλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών