Να επιβεβαιώσει την κατάκτηση των 950 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να μην αναπτύσσει ισχυρούς ανοδικούς ρυθμούς, αλλά καταφέρνει να κρατηθεί πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,47% στις 956,15 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στο μέσο όρο της τρέχουσας εβδομάδας, ήτοι χαμηλότερα από τις έντονα ανοδικές του προηγούμενου διαστήματος.

Στόχος η διατήρηση των 950 μονάδων

Για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν οι 950 μονάδες, οι οποίες συντηρούν το ανοδικό σενάριο και αποτελούν και κρίσιμο παράγοντα προσέλκυσης νέων κεφαλαίων, κόντρα μάλιστα σε ένα δύσκολο διεθνές κλίμα το οποίο αποτυπώνει την αβεβαιότητα που φέρνει η προοπτική της μεγάλης αλλαγής της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών. Κάνεις άλλωστε δεν μπορεί να μην συνυπολογίσει στην πορεία της ελληνικής αγοράς το γεγονός ότι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη συμπεριφορά στη Wall Street, κυρίως, καθότι ως ρηχό Χρηματιστήριο, δεν μπορεί εύκολα να αυτονομηθεί από το γενικότερο κλίμα.Έτσι σε αυτό που συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι η ελληνική αγορά θα πρέπει να αφομοιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρέχοντα επίπεδα, ώστε μόλις οι συνθήκες, εντός και εκτός, το επιτρέψουν να μπορέσει να συνεχίσει την καλή πορεία που άρχισε το 2022. Άλλωστε είναι από τους λίγους δείκτες παγκοσμίως που είναι θετικοί τον Ιανουάριο, αν και ακόμη απομένουν αρκετές συνεδριάσεις μέχρι τη λήξη του μήνα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Jumbo έχουν πάρει τα ηνία της συνεδρίασης με τα άνω του 1% κέρδη τους, ενώ θετικές είναι και οι παρουσίες σε Coca Cola, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα είναι η τριάδα των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha Bank που συνεχίζουν τη διόρθωσή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών