Η Federal Reserve, υπό την προεδρία Πάουελ, εμφανίζεται διστακτική στην υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος που θα εκδοθεί από την κεντρική τράπεζα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν μόνο εάν τα οφέλη υπερέβαιναν το κόστος.

Πλέον, η Fed ξεκίνησε για πρώτη φορά μία περίοδο συζήτησης και δημόσιου σχολιασμού σχετικά με την εισαγωγή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας, καθώς επιδιώκει να συμβαδίσει με την παγκόσμια χρηματοοικονομική καινοτομία και να διατηρήσει την υπεροχή του δολαρίου.

«Ανυπομονούμε να ανταλλάξουμε απόψεις με το κοινό, εκλεγμένους αντιπροσώπους και μετόχους εταιρειών καθώς εξετάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά της έκδοσης ενός CBDC (central bank digital currency) στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει ο επικεφαλής της Fed, Τζέι Πάουελ, σε δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δίσταζε να υιοθετήσει ένα τέτοιο ψηφιακό νόμισμα, λέγοντας ότι θα το έκανε μόνο εάν τα οφέλη υπερέβαιναν το κόστος. Όπως σημειώνει το Bloomberg, έχει μείνει πίσω από τις αντίστοιχες αρχές της Κίνας, στην οποία χρησιμοποιείται ήδη το ψηφιακό renminbi. Ανάλογες κινήσεις έχει κάνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή