Εγκατέλειψε τα σχέδια για εξαγορά του κλάδου των καταναλωτικών προϊόντων ατομικής υγιεινής της GlaxoSmithKline η Unilever, ανακοινώνοντας ότι δεν προτίθεται να αυξήσει την προσφορά ύψους 50 δισ. λιρών (60 δισ. ευρώ), την οποία η GSK είχε απορρίψει.

Στην ανακοίνωση της είδησης, οι μετοχές της Unilever στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης εκτινάχθηκαν κατά 10,1%, ενώ της GSK υποχώρησαν 2,8%.

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GSK απέρριψε τρεις προσφορές από την Unilever για τον βραχίονα των καταναλωτικών προϊόντων ατομικής υγιεινής και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μεταξύ των οποίων η οδοντόκρεμα Sensodyne, το βιταμινούχο συμπλήρωμα Emergen-C και το παυσίπονο Panadol, λέγοντας ότι οι προσφορές «υποτιμούσαν την πραγματική αξία» του κλάδου τον κλάδο και τις προοπτικές του. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι θα εμμείνει στο σχέδιό της για ξεχωριστή εισαγωγή της επιχείρησης στα μέσα του 2022 και εξέδωσε βελτιωμένες οικονομικές εκτιμήσεις.

Από την πλευρά της η Unilever ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ότι έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα κρίθηκε ότι δεν θα αλλάξει η εκτίμησή της σε σχέση με την «πραγματική αξία» του κλάδου της GSK, συνεπώς ότι «δεν θα αυξήσουμε την προσφορά μας πάνω από τα 50 δισ. λίρες».

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της GSK σχολίασε σχετικά ότι ο όμιλος δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών και εμφανίστηκε σίγουρος για το μέλλον του κλάδου στον οποίο η Pfizer έχει μερίδιο 32%.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της GSK αναφέρεται ότι η προσφορά δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του κλάδου, δημοσιεύοντας μάλιστα νέες προβλέψεις για ετήσια αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 4%-6%, έχοντας σημειώσει πωλήσεις 9,6 δισεκατομμυρίων λιρών πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ