Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η αυστραλιανή εταιρεία metaverse Animoca Brands συγκέντρωσε πάνω από 358 εκατομμύρια δολάρια. Ο γύρος ηγήθηκε από την Liberty City Ventures, με άλλους επενδυτές όπως 10T Holdings, C Ventures, Delta Fund, Gemini Frontier Fund, Gobi Partners Greater Bay Area, Kingsway, L2 Capital, Mirae Asset, Pacific Century Group, ParaFi Capital, Provident, Senator Investment Group, Sequoia China, Smile Group, Stable Asset Management, Soros Fund Management, Wildcat Capital Management, Winklevoss Capital και άλλες.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το νέο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στρατηγικών εξαγορών και επενδύσεων, ανάπτυξης προϊόντων και αδειών για δημοφιλείς πνευματικές ιδιοκτησίες.

Animoca Brands

Η Animoca Brands, η εταιρεία πίσω από το γνωστό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας ‘The Sandbox’ και το token του ‘SAND’, εργάζεται για να δημιουργήσει το ‘ανοιχτό metaverse’,  φέρνοντας δικαιώματα ψηφιακής ιδιοκτησίας στους διαδικτυακούς χρήστες μέσω της χρήσης blockchain και NFTs. Στόχος είναι η προώθηση ανταμοιβών και η δημιουργία εσόδων εντός του παιχνιδιού.

Κατά τη διάρκεια του 2021, η Animoca Brands συγκέντρωσε 216,28 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η θυγατρική της ‘The Sandbox’ ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 93 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο. Το μέγεθος της αγοράς metaverse αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 829 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

Ο Yat Siu, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Animoca Brands σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη από σημαντικούς και στρατηγικούς επενδυτές για την αποστολή της Animoca Brands να προσφέρει αληθινά δικαιώματα ψηφιακής ιδιοκτησίας και να δημιουργήσει το ανοιχτό metaverse. Έχουμε θέσει τους φιλόδοξους στόχους της δημιουργίας ενός ανοιχτού Web3 και της διευκόλυνσης ενός ανοιχτού metaverse που διευρύνει την οικονομική ένταξη. Το 2021 είδαμε τεράστια ανάπτυξη σε αυτόν τον χώρο και η Animoca Brands υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια μιας νέας επανάστασης στο Διαδίκτυο και υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες μπροστά μας το 2022 και μετά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News