Θεαματικό άλμα παρουσίασαν τα κέρδη της Halliburton κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, λόγω της σημαντικής ανάκαμψης του κλάδου των πετρελαϊκών υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό η εταιρεία, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε διπλασιασμό του μερίσματος για τους μετόχους.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη άνω του αναμενόμενου στα 824 εκατ. δολάρια ή 92 σεντς ανά μετοχή, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις περσινές ζημιές. Μάλιστα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 32% σε ετήσια βάση ξεπερνώντας τα 4,3 δισ. δολάρια.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα ώθησαν την εταιρεία να ανακοινώσει την πρώτη σημαντική αύξηση στα μερίσματα εδώ και πάνω από επτά χρόνια και πιο συγκεκριμένα τον διπλασιασμό(!) τους στα 12 σεντς ανά μετοχή για να επιβραβευτούν οι μέτοχοι, ειδικά μετά το δύσκολο 2020.

Ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού για τον πετρελαϊκό κλάδο παρουσιάζει σημαντική άνοδο με φόντο την αύξηση των ενεργειακών τιμών και την ενίσχυση των επενδύσεων στον κλάδο. Εξάλλου, σημαντική αύξηση της κερδοφορίας ανακοίνωσαν προ ημερών και έτερες εταιρείες του κλάδου όπως η Schlumberger και η Baker Hughes.

Μάλιστα, η πορεία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, όπως διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζεφ Μίλερ, κάνοντας λόγο για έναν πολύχρονο ανοδικό κύκλο. «Περιμένω το μακροοικονομικό περιβάλλον της βιομηχανίας να παραμείνει υποστηρικτικό και την αμερικανική αλλά και διεθνή αγορά να συνεχίσουν την ταυτόχρονη αναπτυξιακή τους πορεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή