Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι ενθαρρύνθηκαν να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και έτσι τα διαδικτυακά μαθήματα και η τηλεκπαίδευση καθώς προσέφεραν μια ασφαλή εναλλακτική για εκπαίδευση και κατάρτιση, παρουσίασαν μεγάλη αύξηση.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, το 2021, το 27% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών στην ΕΕ ανέφεραν ότι έκαναν διαδικτυακό μάθημα ή χρησιμοποίησαν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από την έρευνα, καταγράφοντας αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το 23% το 2020 .

Το 2021, μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, η Ιρλανδία είχε το υψηλότερο ποσοστό (46%) ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών που έκαναν διαδικτυακό μάθημα ή χρησιμοποιούσαν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό. Η Φινλανδία και η Σουηδία κατέγραψαν μερίδιο 45%, ακολουθούμενες από την Ολλανδία με 44%. Η Ελλάδα ήταν κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με 26%.

Τη χειρότερη επίδοση στην πραγματοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων ή στη χρήση διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού κατέγραψαν η Ρουμανία (10%), η Βουλγαρία (12%) και ην Κροατία (18%).

Σε σύγκριση με το 2019 πριν από την πανδημία, το μερίδιο των ατόμων που παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα ή χρησιμοποιούν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό αυξήθηκε σε όλα τα κράτη μέλη, εκτός από τη Ρουμανία όπου μειώθηκε (-4 ποσοστιαίες μονάδες) στο 10%. Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η Ολλανδία (+21 π.μ.), ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο και τη Σλοβενία (και οι δύο +19 π.μ.) και την Ελλάδα (+18 π.μ.).

Οι ηλικίες 16 έως 24 χρόνων

Στην ΕΕ, οι νέοι ηλικίας 16 έως 24 ετών έχουν ασχοληθεί περισσότερο με τη διαδικτυακή μάθηση από τον μέσο ενήλικο πληθυσμό. Το 2021, το 39% των νέων ανέφερε ότι έκανε διαδικτυακό μάθημα και το 49% χρησιμοποίησε διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό, σε σύγκριση με 23% και 27% στους ενήλικες ηλικίας 25 έως 34 ετών και 20% και 23% στους ενήλικες ηλικίας 35 έως 44 ετών.

Τα ποσοστά συνεχίζουν με πτωτική τάση καθώς αυξάνεται η ηλικία, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο μεταξύ των ηλικιωμένων (ηλικίας 65 έως 74 ετών), όπου το 3% έκανε διαδικτυακό μάθημα και το 4% χρησιμοποίησε διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευλογιά των πιθήκων: Αύριο στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια – Ποιοι θα το κάνουν
Επικαιρότητα |

Αύριο στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων – Ποιοι θα το κάνουν

Στις 22 Ιουλίου, ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τη χρήση ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς στον άνθρωπο προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην υδρόγειο.