Το 2022, σύμφωνα με την Eurobank Equities, είναι πιθανό να είναι κάπως ανώμαλη χρονιά για τις ελληνικές μετοχές, δεδομένου του περίπλοκου πολιτικού σκηνικού, των αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων και του επίμονου πληθωρισμού, αν και οι προοπτικές του ελληνικού χρηματιστηρίου παραμένουν θετικές απόρροια των ισχυρών ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ (4,5%-5%), της διψήφιας αύξησης των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων των εισηγμένων εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου, των ροών του Ταμείου Ανάκαμψης, των ελκυστικών αποτιμήσεων και της πορείας απόκτησης της «επενδυτικής βαθμίδας» από την χώρα τους επόμενους 12-18 μήνες. Επίσης, οι τράπεζες αποτελούν πρόσθετο θετικό καταλύτη, καθώς μετά την εξυγίανση των ισολογισμών τους, το ενδιαφέρων θα μετατοπιστεί στις προοπτικές κερδοφορίας τους.

Οι τοπ επιλογές μετοχών της Eurobank Equities για τις οποίες συστήνει «αγορά» αφορούν τους τίτλους των ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 14,7 ευρώ, της ΔEΗ με τιμή στόχο τα 14,5 ευρω, της Εθνικής με τιμή στόχο τα 4,2 ευρώ της Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 22 ευρώ της Motor Oil με τιμή στόχο τα 17 ευρω, και της Fourlis με τιμή στόχο τα 6,2 ευρω.

Η Wood θεωρεί επίσης πως το ελληνικό χρηματιστήριο «χρωστάει» μια διεύρυνση των αποτιμήσεων, καθώς η οικονομία ανακάμπτει, τα NPEs των τραπεζών υποχωρούν σε μονοψήφια επίπεδα το 2022 και το πολιτικό περιβάλλον παραμένει σταθερό. Διατηρεί ως τοπ επιλογές από τις τράπεζες τη μετοχή της Εθνικής, ενώ από τις μη τραπεζικές μετοχές τα top picks αφορούν τους τίτλους των ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα 16 ευρω, Motor Oil με τιμή-στόχο τα 17,8 ευρώ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή-στόχο τα 12,8 ευρώ.

Η Ελλάδα εισέρχεται σε έναν νέο πολυετή κύκλο ανάπτυξης, απόρροια και των εισροών κεφαλαίων από την ΕΕ κάτι που αναμένεται να στηρίξει και την πορεία του ΧΑ, εκτίμησε και η Pantelakis Securities. Οι τοπ επιλογές μετοχών της αφορούν από τις τράπεζες τις Εθνική και Αlpha Βank με τιμές-στόχους τα 4,40 ευρώ και τα 1,70 ευρώ αντίστοιχα, ενώ από τις μη τραπεζικές μετοχές τους τίτλους των ΔΕΗ με τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ, Μυτιληναίος με τιμή-στόχο τα 22 ευρώ, Jumbo με τιμή-στόχο τα 21 ευρώ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με τιμή-στόχο τα 16,5 ευρώ και Lamda Development με τιμή-στόχο τα 13,2 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders