H Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ένας όμιλος-ομπρέλα για τις κεντρικές τράπεζες, επιταχύνει εντατικοποιεί την έρευνα αναφορικά με την ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC) και αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Κόμβος Καινοτομίας της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) θα ξεκινήσει εντός του 20022 νέα projiects σε ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC), συστήματα πληρωμών επόμενης γενιάς και Αποκεντρωμένη Χρηματοδότηση (DeFi). Το πρόγραμμα εργασίας του Innovation Hub μελετά επίσης νέα έργα στον τομέα της πράσινης χρηματοδότησης, της ρυθμιστικής και εποπτικής τεχνολογίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η φετιν ή χρονιά σηματοδοτεί μια νέα φάση στην επέκταση του Innovation Hub. Το BIS Innovation Hub βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, δημιουργώντας ερευνητικά κέντρα στο Χονγκ Κονγκ , το Λονδίνο , τη Στοκχόλμη , τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον Νοέμβριο του 2021, η BIS βοήθησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης να δημιουργήσει μια πτέρυγα έρευνας fintech, εστιάζοντας επίσης σε έργα που σχετίζονται με τα CBDC και τα stablecoins. Στις αρχές Ιανουαρίου, η BIS έφερε τον εμπειρογνώμονα του CBDC Raphael Auer ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής περιοχής του Innovation Hub.

Πέρυσι, ο παγκόσμιος επικεφαλής του Innovation Hub, Benoît Cœuré, έδωσε σήμα στις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο να αρχίσουν να εργάζονται για τα CBDC .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News