Σύμφωνα με το Twitter, το διάστημα από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο, κατατέθηκαν από διάφορες κυβερνήσεις αριθμός ρεκόρ αιτημάτων για αφαίρεση αναρτήσεων και περιεχομένου από την πλατφόρμας.

Στην τελευταία έκθεση διαφάνειας του Twitter, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρεται ότι ελήφθησαν το συγκεκριμένο εξάμηνο του 2021 από κυβερνήσεις 43.387 νομικά αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου από συνολικά 196.878 λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό λογαριασμών που στοχοποιήθηκαν με κυβερνητικά αιτήματα, από το 2012, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησαν να τηρούνται τέτοιου είδους αρχεία.

Το 95% αυτών των αιτημάτων προήλθαν από πέντε χώρες: Ιαπωνία, Ρωσία, Τουρκία, Ινδία και Νότια Κορέα. Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται ότι η πλατφόρμα μπλοκαρίστηκε σε αρκετές χώρες, όπως η Κίνα και η Βόρεια Κορέα.

Το Twitter, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, ανταποκρίθηκε στο 54% των παγκόσμιων νομικών αιτημάτων αυτήν την περίοδο, είτε με «απόκρυψη»πρόσβασης σε περιεχόμενο ή ζητώντας από τους κατόχους λογαριασμών να αφαιρέσουν μέρος ή όλο το αναφερόμενο περιεχόμενο.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο αριθμός των λογαριασμών για τους οποίους ζητήθηκε παρέμβαση αυξήθηκε το συγκεκριμένο εξάμηνο κατά 50% (από 131.933 το προηγούμενο εξάμηνο). Ο αριθμός των κυβερνητικών αιτημάτων αυξήθηκε κατά 14% (από 38.524) σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο και κατά 2,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η έκθεση ανέφερε τέλος ότι τα αιτήματα από τις κυβερνήσεις για τη διατήρηση πληροφοριών λογαριασμού στο Twitter μειώθηκαν κατά περίπου 4% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν περίπου το 57% αυτών των αιτημάτων και επίσης οι ΗΠΑ ήταν η μόνη μεγαλύτερη πηγή αιτημάτων κυβερνητικών πληροφοριών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI