Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Ιουνίου 2022.

Θα φιλοξενηθεί από το Portsmouth Business School, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Portsmouth, στη Νοτιοανατολική Αγγλία, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λονδίνου, εύκολα προσβάσιμο μέσω τρένου, πούλμαν ή αυτοκινήτου/ταξί.

Το συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Χρηματοοικονομικών (Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, Η.Β.) και της Έδρας Κοινωνικών και Αειφόρων Οικονομικών (Montpellier Business School, Γαλλία).

Θέμα του συνεδρίου

Το ειδικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Κλιματική αλλαγή, ρυθμιστικές δράσεις και βιώσιμη χρηματοδότηση».

Ωστόσο, το συνέδριο στοχεύει να προσφέρει ένα φόρουμ για συζήτηση μεταξύ ερευνητών και φορέων χάραξης πολιτικής από όλο τον κόσμο σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε όλες τις πτυχές του Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού τομέα, όπου και εξειδικεύεται η FEBS.

Επομένως, τα θέματα ενδιαφέροντος, επεκτείνονται και στους παρακάτω τομείς:

· Διαχείριση τραπεζικού κινδύνου

· Corporate Finance

· Χρηματοοικονομικές αγορές

· Χρηματοοικονομική Μηχανική

· Δημοσιονομική ρύθμιση και νομισματική πολιτική

· Χρηματοπιστωτική σταθερότητα

· FinTech: Crowdfunding, blockchain και κρυπτονομίσματα, LendTech, μηχανική μάθηση και μεγάλα δεδομένα, PayTech, robo-σύμβουλοι

· Θεσμικό περιβάλλον

· Βιώσιμη χρηματοδότηση: Κλιματικός κίνδυνος, στρατηγικές ESG, πράσινα ομόλογα, κοινωνική και πράσινη τραπεζική

Keynote Speakers

Mariassunta Giannetti, Καθηγήτρια Οικονομικών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Στοκχόλμης.

Marcin Kacperczyk, Καθηγητής Οικονομικών στο Imperial College London Business School.

Αιτήσεις συμμετοχής και Επικοινωνία

Σύστημα υποβολής αιτήσεων: https://febs2022.eventsadmin.com

Ιστότοπος FEBS: https://www.febsociety.org/febs2022

Επικοινωνία: febs2022@port.ac.uk

Σημαντική ημερομηνία για την προθεσμία υποβολής: 31 Ιανουαρίου 2022.

Λίγα λόγια την Financial Engineering and Banking Society

Η Financial Engineering and Banking Society ( FEBS ) ιδρύθηκε το 2010 στην Ελλάδα, με στόχο να καθιερωθεί ως παγκόσμια ερευνητική εταιρεία που θα προωθήσει την ανταλλαγή ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων και εμπειριών μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών που εργάζονται σε όλους τους τομείς της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και των τραπεζών.

Ως κύριο στόχο η Επιστημονική Εταιρεία έχει τη διάδοση της χρηματοοικονομικής μηχανικής, τη βελτίωση των τρεχουσών πρακτικών στον τραπεζικό κλάδο, την υποστήριξη των αποφάσεων καθώς και την εκμάθηση αντιμετώπισης των αυξανόμενων προκλήσεων και των ευκαιριών στις παγκόσμιες αγορές.

Η FEBS προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στις ανάγκες της εποχής και αναπτύσσεται δυναμικά στον τομέα της Διαδικτυακής (e-presence ).

Η Επιστημονική Εταιρεία με έδρα τα Χανιά, οπού μετράει ήδη έντεκα Εθνικά και δέκα Διεθνή συνέδρια με βραβεύσεις κορυφαίων επιστημόνων σε τομείς της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής, διαθέτει δική της σύγχρονη ιστοσελίδα: https://www.febsociety.org/ και πλέον πρόσωπο σχεδόν σε κορυφαία κοινωνικά δίκτυα.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/financial-engineering-and-banking-society/

Facebook: https://www.facebook.com/febs2010/.

* Δημήτρης Ζοπουνίδης, Communications Manager FEBS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»
Academia |

Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»

Ο SARS-CoV-2 δεν κάνει διακρίσεις, καθώς ανάγκασε υγειονομικά συστήματα προηγμένων χωρών να γονατίσουν, δουλεύοντας  σε συνθήκες «ιατρικής ελαχίστων πόρων», όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Ιφακάρα, ή στη ζούγκλα του Μορογκόρο, αλλά στις Πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης και στις Πολιτείες της Αμερικής.

Χρηματοδότηση της Οικολογικής Μετάβασης και Αποδοτικότητα
Academia |

Χρηματοδότηση της Οικολογικής Μετάβασης και Αποδοτικότητα

Σύμφωνα με την έκθεση του Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), τα πρόσφατα επίπεδα επενδύσεων σε όλους τους τομείς και τις περιφέρειες της Ευρώπης είναι τρεις έως έξι φορές χαμηλότερα από ότι θα χρειαζόταν μεταξύ 2020 και 2030 για να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους +1,5C ή ακόμη και στους +2C.

ΟΠΑ: Διοργανώνεται το 6ο Sports Analytics Workshop – Ειδικό μάθημα για τα δεδομένα στο Basket
Academia |

ΟΠΑ: Διοργανώνεται το 6ο Sports Analytics Workshop – Ειδικό μάθημα για τα δεδομένα στο Basket

Η Ομάδα AUEB Sports Analytics του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) διοργανώνει στις 26 & 27 Μαΐου το 6ο Workshop ηλεκτρονικά και δια ζώσης και ένα σύντομο μάθημα για την Επιστήμη Δεδομένων Καλαθοσφαίρισης – Basketball Data Science, 23-24 Μαΐου 2022

Science Agora: Το πρώτο «Proof of Concept» πρόγραμμα, για το περιβάλλον και την ενέργεια, ξεκινά με υποστηρικτή την Google
Academia |

Science Agora: Το πρώτο «Proof of Concept» πρόγραμμα, για το περιβάλλον και την ενέργεια, ξεκινά με υποστηρικτή την Google

Ο Κόμβος Μεταφοράς Τεχνολογίας “SCIENCE AGORA”, Innovation to Society έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δυναμικό και ολοκληρωμένο οικοσύστημα αξιοποίησης της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα με διεθνή απήχηση.

Συνεχείς δυσμενέστερες αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία
Academia |

Συνεχείς δυσμενέστερες αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία

Όλα τα σενάρια για όλα τα μεγέθη παρουσιάζει κάθε Δευτέρα, από τον ot.gr, το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του ΕΚΠΑ με τους δείκτες που παράγει από τη Βάση Δεδομένων για Οικονομικές προβλέψεις

ΟΠΑ: Διπλό Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και τα Χρηματοοικονομικά
Academia |

ΟΠΑ: Διπλό Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και τα Χρηματοοικονομικά

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του προσανατολισμού στο στρατηγικό στόχο της διεθνοποίησης, προχώρησε στην πρώτη συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με το Πανεπιστήμιο της Παβία στην Ιταλία.